Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile işadamı Celal Ulupınar'ın babaları, Devrek'in sevilen simalarından "Cemil Muhtar" olarak bilinen Cemil Ulupınar, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Dün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 78 yaşında hayatını kaybeden işadamı Cemil Ulupınar için ilk tören, Ağalar Mahallesi'ndeki evinin önünde yapıldı, helallik alındı, dua edildi. Daha sonra Cemil Ulupınar'ın cenazesi, Devrek Merkez Yeni Cami'ne getirildi. Burada AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve kardeşi Celal Ulupınar, taziyeleri kabul etti.

Cenazeye; Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve 22-23-24'üncü Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve 25'inci Dönem MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, 22-23'üncü Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, 19'uncu Dönem DYP Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, 22'nci Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç, 24'üncü Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, 23-24'üncü Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanvekili Mehmet İzzet Türkçelik, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Devrek İlçe Başkanı Serdar Kelebek, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, MHP Devrek İlçe Başkanı Erol Kaptan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, yakınları, dost ve sevenleri katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ı telefonla arayarak, başsağlığı diledi.

İlçe Müftüsü Mahmut Çakır'ın Cuma namazının ardından kıldırdığı cenaze namazından sonra 5 çocuk babası Cemil Ulupınar, Karakoçlu Köyü'ndeki aile mezarlığında sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cemil Ulupınar, uzun yıllar Karakoçlu Köyü Muhtarlığı, Devrek Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. Daha sonra siyasete atılan Cemil Ulupınar, 1994-1999 yılları arasında Doğru Yol Partisi'nden Zonguldak İl Genel Meclisi üyeliği, 1997-2001 yılları arasında da Doğru Yol Partisi Devrek İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. Hayırsever kişiliğiyle de tanınan ve sevilen Cemil Ulupınar, Devrek'te eşi ve kendi adına "Sabahat-Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi"ni yaptırarak, Devrek eğitimine katkıda bulundu.

Pusula Yayın Grubu olarak, değerli büyüğümüz Cemil Ulupınar'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, dost ve yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi