Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde 5 yıldır İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yapan Binbaşı Selçuk Özen'in Ağrı Patnos'a tayininin çıkması nedeniyle Kaymakamlık tarafından veda yemeği düzenlendi. Komutan için şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan sahne aldı.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen yemeğe; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, CHP önceki dönem Zonguldak Milletvekillerinden Ali İhsan Köktürk, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, daire müdürleri, muhtarlar, il genel meclis üyeleri, karakol komutanları ve jandarma personeli katıldı.

KANTARCI; "ÇAYCUMA İLE BAĞLARINI KOPARMAYACAĞINI BİLİYORUM"

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Binbaşı Özen'in Çaycuma ile bağlarını koparmayacağını bildiğini söyleyerek; "Hepimiz için farklı izler bırakmış olan ve hepimizden fazla Çaycumalı olan, bunu hisseden ve hissettiren özellikle benimde 5 yıllık görevim sırasında her şeyimizle yanımızda yakınımızda olan, zor günlerde de çok güzel dayanışmalar olan birisidir. Kendi görevinin dışında ve üstünde görev arzusuyla yanıp, tutuşan, 24 saat 'Ben insanlar için ne yapabilirim acaba?' diyerek kendini çevresiyle ve sosyal ortamla bütünleşik hisseden çok değerli atıf dostumuzu, Çaycumalı hemşerimizi, değerli komutanımız bu akşam itibariyle uğurluyoruz. Çaycuma ile bağlarını koparmayacağını, bize de koparttırmayacağını biliyorum. Gittiği yerler neresi olursa olsun bizi kontrol edecektir. Her zaman için arayıp, soracaktır. Bundan endişem yok. Vedalar hüzünlüdür, onu sevgiyle bastırmaya çalışıyoruz bu akşam. Değerli Komutanımız Selçuk Beye, ailesine sağlıklar diliyor, daha büyük başarılara imza atmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

KEÇELİ; "5 YILDIR ÇOK ŞEYİ PAYLAŞTIK"

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli Selçuk Özen ile 5 yılda çok şey paylaştıklarını ifade ederek; "Komutanımız jandarmanın kendi görev alanı içinde, asayişin ve güvenliğin sağlanmasında, vatandaşı üzmeden onlarla iç içe olup birlikte olarak, muhtarlarla el ele, sivil toplum kuruluş teşkilatlarımızla birlikte ve en başta kendi personeliyle omuz omuza vererek vatandaşımızın asayiş ve güvenliğini sağlamak için her türlü çalışmayı yaptı. Bir ilçe jandarma komutanından normalde bunu bekleriz sadece. Bunu yapmış olması görevini yapmış olmasına yeter. Ama sağ olsun ilçede eğitim ile ilgili yapılacak olan ne varsa, kültür sanat ile ilgili yapılacak olan ne varsa, her türlü işin bazen kendisi planlayıcı bazen koordine edicisi bazen de destekleyicisi oldu. Ben bu vesile ile ilçe jandarma komutanlığından da fazlasını yapmış olduğunu değerlendiriyorum. İşte devlette, kamu görevliliğinde gelmek olduğu gibi gitmekte var. Önemli olan arkada hoş bir seda bırakabilmektir. Ben şahsen kendisini Çaycuma'da çok hoş bir seda bıraktığına inanıyorum. Çaycuma'yı en az Çaycumalılar kadar yürekten sevmiş olduğunu, hizmet etme gayreti içerisinde olduğunu gördüm. Ben mesleğinde nereye giderse gitsin başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Çünkü kendisini ortaya koyuyor. Jandarma olmanın disiplini, takibi, planlaması, koordinasyonuyla işe yaklaşıyor. İnşallah her şey gönlünce olur. Kendisine ve ailesine huzur, mutluluk içinde nice başarılı yerler diliyorum. Çaycuma olarak bir değerimizi kaybediyoruz. Ağrı Patnos yeni bir değer kazanmış oluyor. İnşallah tüm güvenlik güçlerimizle birlikte kazasız belasız oradaki görevini tamamlayıp, kalbinin ve aklının bir köşesinde Çaycuma'yı ve Çaycumalıları hiçbir zaman unutmaması dileğiyle tüm Çaycumalılar adına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Yolu ve bahtı açık olsun" diyerek sözlerini sonlandırdı.

ÖZEN; "ÇAYCUMA BENİM MEMLEKETİM OLDU"

Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen Zonguldak'a tayinin çıktığı zaman üzüldüğünü ancak insanları tanıdıkça düşüncesinin değiştiğini söyledi. Özen; "Jandarma personelimle, Kaymakamımla zamanda Belediye başkanımla beraber güzel bir ortam sağlamaya çalıştık. Zaten adli anlamda olsun, idari anlamda olsun çalışmalar yürüyordu. Ama önemli olan insanları üzmemek, güler yüzlü davranmak ve insanların işlerini kolaylaştırmak amacımdı. Bunu da ekibimle, Jandarma Karakol Komutanlığı ile gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Tanıdığım en fazla insan Çaycuma'da, tek memleketim Çaycuma. Bu akşam buradaki toplanma vesilemiz ile tüm dostlarıma, arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini istiyorum. Benim hakkımda helal olsun. Sağlık ve mutlulukla güzel günler diliyorum" şeklinde konuştu.

Binbaşı Selçuk Özen'e sevdiği bir sanatçı olan şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan sürprizi yapıldı. Veda gecesinde sahne alan İlkan yaklaşık 1,5 saat eserlerini Binbaşı Selçuk Özen ve ailesi için seslendirdi.

Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ve Çaycuma Belediyesi TSM Topluluğu Başkanı Hamza Başören tarafından Özen'e çeşitli hediyeler takdim edildi.

Daha öncede Çaycuma'da konser veren ve tanışma fırsatı bulduğu Selçuk Özen'e ilçede yaptığı başarılı çalışmalar için teşekkür eden İlkan yeni görev yerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Çaycuma Belediyesi'nin bu yıl dağıtmaya başladığı 'Çaycuma Ödülleri' Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından 'Çaycumalılar Buluşuyor' etkinliğinde kamu görevlisi dalında Binbaşı Selçuk Özen ve Kaymakam Serkan Keçeli'ye verilmişti.

Editör: Pusula Gazetesi