Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası Zonguldak'ta da Valilik binası önünde çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açılış törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, Gençlik Merkezi Müdür Vekili Barış Özdemir, BKM Müdürü Abdullah Bakır, izci grubu, öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Zonguldak Gençlik Merkezi Müdür Vekili Barış Özdemir'in günün anlam ve önemini ile ilgili konuşmasının yanı sıra gençlik merkezi üyesi Yiğit Alp Demir tarafından gerçekleştirilen gençlik konuşması ardından sonra erdi.

ÖZDEMİR: "BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Törende konuşma yapan Gençlik Merkezi Müdür Vekili Barış Özdemir "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabesinde dediği gibi 'Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur' Evet o asil kan kurtuluş savaşında, Çanakkale'de nasıl kendini gösterdiyse günümüzde 15Temmuz ve Zeytindalı operasyonunda kendini göstermiştir.

Gençlerin; sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini amaçlamaktayız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi