TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında düzenlenen "Çaydeğirmeni Bilim ve Sanat Şenliği"nin açılışı,Çaydeğirmeni TOKİ İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Açılışa; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Devrek Kaymakamı Tolga Polat, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ve İl Milli Eğitim Müdür VekiliMurat Kapıcı katıldı.

Açılış kurdelesini kesen protokol, açılışın ardından okulu gezerek idarecilerden bilgi aldı. Zonguldak eğitim camiası, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar önderliğinde aynı masada buluşarak, günümüze kadar yapılan ve yapılabilecek projeleri değerlendirdi.

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, açılışta yaptığı konuşmada, "Daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için yolumuzun bilim ve sanattan geçtiğinin farkında olarak Çaydeğirmeni'nde Bilim ve Sanat Şenliği'ni düzenlemiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencelerimizin bilim ve sanata daha fazla yönelmesine katkı sağlamak amacıyla projeler gerçekleştiriyor ve eğitime yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Emeği geçen müdürlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir günde bizleri yalnız bırakmayarak onura eden Zonguldak Valimiz Sayın Ahmet Çınar Beyefendiler başta olmak üzere Devrek Kaymakamımız Sayın Tolga Polat, Devrek Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Semerci ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Kapıcı'ya destekleri ve ilgileri adına teşekkür ediyor bir kez daha saygılarımı sunuyorum"dedi.

Türkiye'nin istikbalinin bilim ve sanatla daha da güzel olacağına vurgu yaparak sözlerine başlayan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "Çocuklarımızın geleceklerinin daha parlak olması ve ülkemize daha güzel hizmetler vermeleri açısından elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunun farkında olarak çocuklarımıza en iyi eğitimi verebilmek adına bilim ve sanatla entegre olmuş sistemler geliştiriyoruz. Böyle güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi