İlk olarak Saltukova Gazi Ortaokulu'nda öğrenciler tarafından yapılan projeler 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda sergilendi.
Fuara çevre köy, belde ve ilçe merkezindeki öğrencilerle yoğun katılım olurken fuar açılışına Saltukova Belediye Başkan Vekili Osman Topçuoğlu, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Şube Müdürleri Cengiz Yılmaz, Nusret Parlak, Çaycuma İlçe Müftüsü ve okul müdürleri ile bir çok davetli katıldı.
Saltukova Gazi Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tuğba Çokal açılışta yaptığı konuşmada;" Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimari olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler"dedi.

Proje yürütücüsü Bilişim Öğretmeni Dursun Onat fuar hakkında misafirleri bilgilendirerek fuarın 14 danışman öğretmen rehberliğinde, 24 proje ile toplam 270 öğrencinin aktif görev aldığını ve 56 öğrenci ile sunumlarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Okul Müdürü Resul Demir ise "Okulumuzda ilk defa gerçekleştirmiş olduğumuz 4006 Tübitak Bilim Fuarı gibi fuarlar genç beyinlerin, bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunarken ilkini gerçekleştirdiğimiz bu fuarın geleneksel hale gelmesini temenni ederim" dedi.

Ardından Şehit Astsubay Salim Uçar Ortaokulu, Yukarı Taşçılı İlkokulu'nda fuarların açılışı yapılacak gezildi.

Editör: Pusula Gazetesi