Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde eğitim veren Devrek Anadolu Lisesi, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Liseler arası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda "Tasarım Raporu" ile 125 başarılı lise arasından 100 üzerinden 97 puan alarak 3'üncü en yüksek puanı elde etti. Devrek Anadolu Lisesi bu sonuç ile 16-20 Eylül tarihlerinde Gaziantep'te yapılacak olan "TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali" kapsamında düzenlenecek olan 'İnsansız Hava Araçları Yarışması'na katılmaya hak kazandı.

Devrek Anadolu Lisesi'nden yapılan açıklamada, "Devrek Anadolu Lisesi her zaman güzel ve farklı projelere imza atmayı başarmış ve imza attığı bu projelerde başarılar kazanmayı da gelenek haline getirmiştir. Okulumuz bu defa çok farklı bir alandan elde ettiği başarı ile herkesi gururlandırmayı başardı. TÜBİTAK Türkiye çapında bilim alanında geçtiğimiz aylarda "Liseler arası İnsansız Hava Araçları Yarışması" organize etmiştir. Fen Liselerinin ve Bilim ve Sanat Okullarının çok büyük ilgi gösterdiği yarışmada 291 lisenin başvurusu kabul edilmiştir. Bu başvurular Danışma ve Değerlendirme kurulunca incelenip kazananlar 28 Haziran itibariyle ilan edilmiştir. 291 liseden sadece 125 lisenin projesi bir üst değerlendirmeye geçme vizesi ve projeyi geliştirmek için ödül almaya hak kazanmıştır. Devrek Anadolu Lisesi, bu yarışmaya İngilizce öğretmeni Burak Demirci'nin koordinatörlüğünü üstlendiği "GÖKKURT KARAELMAS" adlı 2 öğretmen ve 8 öğrenciden oluşan bir takımla katılarak, ortaya koyduğu "Tasarım Raporu" ile 125 başarılı lise arasından 100 üzerinden 97 puan alarak 3. en yüksek puanı elde etti. Okulumuz bu sonuç ile 16-20 Eylül tarihlerinde Gaziantep'te yapılacak olan "TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali" kapsamında düzenlenecek olan "İnsansız Hava Araçları Yarışması'na katılmaya hak kazandı.

Birçok Fen Lisesi ve daha çok imkana sahip Bilim ve Sanat Okulunun katıldığı bu yarışmada 'Sabit Kanat Kategorisi'nde elde etmiş olduğu bu başarı ile Devrek Anadolu Lisesi her alanda ben de varım demektedir. Devrek Anadolu Lisesi, sadece eğitim, kültür, sanat, toplumsal projeleri ile yetinmeyip bilim alanındaki projeleri ile de sadece okulu değil aynı zamanda ilçeyi ve hatta ili de temsil edebilecek bir altyapısının olduğunu gösterdi. Devrek Anadolu Lisesinin bu başarısı Devrek'te büyük bir ses getirirken yeni ve daha farklı bilimsel çalışmaların da habercisi olarak değerlendirilebilir. Okulumuzu ve yarışma ekibini bu üstün başarısından dolayı kutluyor ve Devrek'te bu başarının daha büyük başarılara imza atılmasının yolunu açmasını diliyoruz.