Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi'nin Ormancılık Haftası kapsamında düzenlediği "Bilgi Çağında Ormancılık" başlıklı konferansta, Orman Eski Genel Müdürü ve Orman Yüksek Mühendisi Abdurrahman Sağkaya deneyim ve bilgilerini paylaştı.
Orman Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderisoğlu ile öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı.
Yoğun ilgi gösterilen "Bilgi Çağında Ormancılık" başlıklı konferansta konuşan Orman Yüksek Mühendisi Abdurrahman Sağkaya günümüz dünyasını, bilgi çağı şeklinde nitelendirerek toplumların veya kurumların gelişmesi için teknolojik değerler üretilmesinin önemi üzerinde durdu.
Tarım toplumlarında büyük aile, sanayi toplumlarında ise çekirdek aile yapısının egemen olduğunu söyleyen Sağkaya, bilgi toplumunda fertlerin ön plana çıktığını belirterek başarılı olmak isteyenlerin kendilerini sürekli yenilemesi gerektiğinin altını çizdi.
Ormanların eskiden sadece yakacak ya da barınacak ürünlerin elde edildiği bir gelir kaynağı olarak görüldüğünü ifade eden Abdurrahman Sağkaya, gün geçtikçe ormanların sağlık açısından önemli olduğunun daha anlaşılır hale geldiğini dile getirdi.
Dünyanın neresinde olursa olsun orman alanlarındaki değişimin, tüm dünyayı etkilediğini söyleyen Sağkaya, toplumların ormanları sahiplendiğine dikkat çekerek orman alanlarında yapılacak değişimlerin toplum tarafından kabul görmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Ormanlar konusunda toplumların söz sahibi olmalarının, katılımcı demokrasiye güzel bir örnek teşkil ettiğini belirten Abdurrahman Sağkaya, günümüzde toplumların kabul etmediği bir şeyi yapmanın kolay olmadığını vurguladı.
Program, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından sunumu ve başarılı hizmetlerinden dolayı Orman Eski Genel Müdürü Abdurrahman Sağkaya'ya teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi