Zonguldak'ın Kozlu İlçesi sahil yolunda Bülent Ecevit Üniversitesi'nin hayata geçirdiği Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile Obezite Merkezi ve Öğretmen Evi heyelan nedeniyle denize kayıyor.

Milyonlarca harcanan yatırımların çevresinin bu şekilde tehlike arz etmesi kamuoyunun tepkisini çekti. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, bahsedilen alanda Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile incelemelerde bulundular.
Rektör Çufalı, dolgu zemininde toprak kayması meydana geldiğini belirterek "Çevre Bakanlığı'nın onayıyla kuru dolgu işlemine başlandı. Bahsedilen alanı Zonguldak Belediyesi'nin projesi Millet Bahçesi'ne dahil etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Profesör Doktor Mustafa konu ile ilgili açıklaması şöyle

"İlimiz genelinde Ocak ve Şubat (2020) aylarında gerçekleşen yoğun kar yağışı sonrasında Üniversitemiz Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Kapalı Yüzme Havuzunun kuzey cephesi kıyı şeridinde tahribat oluşarak dolgu zemininde de toprak kayması meydana gelmiştir.
Söz konusu alanda, daha önce de dalga hareketleri nedeniyle denize bakan cephede görülen kıyı tahribatı, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Pelin Yağız'ın 13 Kasım 2020 tarihinde Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne gerçekleştirdikleri ziyarette yerinde incelenmiştir.
Üniversitemiz ilgili alanında meydana gelen kıyı tahribatı, toprak kayması ve oluşan çatlaklara karşı ilk etapta sert dolgu yapılması ve alınacak diğer tedbirler konusunda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde alınan bilirkişi raporu da Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımız, Zonguldak Valiliği , Zonguldak Belediye Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile paylaşılmıştır.
Üniversite, valilik, belediye ve ilgili kurumlar tarafından birlikte yerinde incelemede bulunulmuştur. İncelemeden sonra Çevre Bakanlığı'nın onayıyla kuru dolgu işlemine başlanmıştır.
Bu kapsamda, bölgedeki dalga hareketleri ile başlayan ve içinde bulunduğumuz kış ayı içerisinde gerçekleşen yoğun kar yağışları ile birlikte artan tahribat, büyüyen çatlaklar ve genişleyen toprak kaymalarına karşı tedbir alınması hususunda üniversitemiz ilimiz ilgili kurum ve kuruluşları ile iletişim içinde olup, kıyı şeridinde sert dolgu yapılması hususundaki görüşmeler ve projeler devam etmektedir. Kıyı şeridinin korunmasına yönelik dolgu imar planı konusunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı süreci yakından takip etmektedir."