BEÜ Devlet Konservatuarı Akademik Orkestrası 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında unutulmaz bir konser verdi. Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, Rektör Yardımcıları, senato üyeleri, akademik, idari personeli, öğrenciler ve Zonguldak halkı katıldı. Halka açık olan konser Zonguldaklı müzik severlerden de büyük ilgi gördü.
Geniş bir izleyici kitlesinin katıldığı konserde Devlet Konservatuvarı sanatçıları, geçmişten günümüze, tarihimizde önemli yeri olan marşları ve türküleri seslendirdiler. Osmanlı Dönemi, Birinci Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı ve Milli Mücadele dönemine ait eserler, yapılan özet bilgilendirmeden sonra Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrenci korosu tarafından seslendirildi. Konser boyunca icra edilen solo ve birlikte performanslar izleyicilerden büyük alkış aldı. Konser, İstiklal Marşı'nın hep birlikte coşkulu bir şekilde okunmasıyla son buldu.
Konser sonrasında Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, konserde emeği geçen öğretim elemanları ve öğrencilere teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminden sonra bir konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, "İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yılı vesilesiyle düzenlenen bu konserde emeği geçen tüm akademik personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Mehmet Akif'in ulusumuza armağan ettiği İstiklal Marşımız Türk Milletinin bağımsızlık ruhunu ortaya koymaktadır. Ülkemizin bağımsızlığı uğruna Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz'da ve Afrin'de canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun. Sözlerime Mehmet Akif'in anlamlı sözleri ile son vermek istiyorum.' Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi