"14 Mart Tıp Bayramı" nedeniyle BEÜ Tıp Fakültesi'nde düzenlenen tören, protokol üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile öğrenci ailelerinden oluşan çok sayıda katılımcı eşliğinde kutlandı. Törenden önce sabah saat 8:30 da Zonguldak Valiliği Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan program kapsamında, günün anlam ve önemi nedeniyle, Tıp Fakültesine yeni katılan genç tıbbiyeliler için de aynı zamanda "Beyaz Önlük Giyme Töreni" gerçekleştirildi.
Öğrenciler adına bir konuşma yapan Dönem birincisi öğrencisi Onur Amaç, sahip olmayı hedefledikleri mesleğin önemi ve kutsallığına değindi. "Biz, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbiyelileri olarak; tıbbı, bilimi, sanatı her daim geliştirme çabası içerisinde olacağımıza söz veriyoruz " vurgusu yapan Onur Amaç konuşmasını "Hastalıkları eritmek hususunda en kuvvetli tabip neşeli düşüncelerdir. Kederlere ve ıstıraplara galebe çalacak en büyük teselli de güzel niyettir. Hepimizin güler yüzlü doktorlar olması dileğiyle" diyerek tamamladı.
Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Dr. Şenol Yavuz ise günün önemi ve iyi niyet dileklerini içeren konuşmasını sunduktan sonra Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Ertop yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Bugün 14 Mart 2017, tıp öğrencilerinin işgale başkaldırısının 98. yılı. BEÜ Tıp Fakültesi 2000-2001 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Bugün itibarıyla 50 Profesör, 29 Doçent, 57 Yardımcı Doçent, 171 Araştırma görevlisi ile hem Tıp eğitimini yapmakta hem de bölgeye Sağlık hizmeti sunmaktadır. Bu özverili çalışmalarından dolayı tüm öğretim elemanlarına teşekkür ederim. Yine bugün itibari ile toplam 868 öğrenci eğitimlerine devam etmektedir. 487 öğrenci mezun olarak sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Ayrıca 424 araştırma görevlisi Uzman olmuştur. Şu an içerisinde bulunduğumuz BEÜ Tıp Fakültesi dünya standartlarında bir tıp eğitimi vermekte olup bunun için kalite standartlarını benimsemiş ve hayata geçirmiştir. Bu bağlamda 21-22 Mart 2016 tarihlerinde Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA)' nin kurumsal kalite güvence sistemi değerlendirme sürecinden başarı ile geçerek, Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme (IEP) Başarı Etiketini kullanmaya hak kazanmıştır. Öte yandan 2017 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun başlatmış olduğu dış değerlendirme sürecine gönüllü olarak başvuruda bulunarak kurumsal değerlendirmeyi gönüllü olarak talep eden ilk 20 üniversite arasında yer almıştır. YÖK Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı, Tıp Fakültemizin de içinde bulunduğu Üniversitemizin çeşitli birimlerinde incelemeler gerçekleştirerek dış değerlendirme saha ziyaretini Şubat 2017 tarihi itibariyle tamamlamış bulunmaktadır. Yine bu kapsamda Tıp Fakültesi olarak, BEÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet öncesi Tıp Eğitiminin akreditasyonu için yapmış olduğumuz başvuru kabul edilmiş olup çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Bu süreçlerde özverili çalışma, azim ve kararlılığı ile bizlere sonsuz destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer' e teşekkür ederim. Ayrıca bu dönemlerde ve bundan sonraki süreçlerde de birlikte olacağımız dış paydaşlarımız olan sizlere de teşekkürü bir borç bilirim."
Düzenlenen törenin bir sonraki bölümünde BEÜ Tıp Fakültesi ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde son bir yılda yapılmış olan başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür belgelerinin takdimi yer aldı. Bu kapsamda 2016 yılı Akademik Teşvik Yönetmeliği çerçevesinde Tıp Fakültesi öğretim üyeleri puan sıralamasında birinci olan Biyoistatistik A.D. öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Füruzan Köktürk, ikinci olan Biyokimya A.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Berrak Güven ve üçüncü olan İç Hastalıkları A.D. öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, belgelerini sırasıyla Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Ertop'un elinden aldılar.
Birinci sınıf öğrencilerinin Beyaz Önlük Giyme Töreni, 14 Mart Tıp Bayramı kutlamasına katılan protokol üyelerinin her birinin bir öğrenciye beyaz önlük giydirmesiyle başladı. Daha sonra Tıp Fakültesi Anabilim Dalı başkanlarının her on öğrenciye önlük giydirmesi ile devam eden tören, toplu halde fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Editör: Pusula Gazetesi