Mühendislik Fakültesi İnovasyon Komisyonu temsilcileri ilk olarak Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Bülent Ecevit Üniversitesi ile yapılacak olan her türlü çalışma ve işbirliğine hazır olduklarını belirten Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker Ereğli'nin Batı Karadeniz'in sanayi merkezi haline geldiğini ifade ederek daha çok ilerlemenin yolunun teknolojiyi takip ederek ve onun imkanlarından yararlanılarak mümkün olacağını söyledi. Yaşar Tetiker böyle bir ekiple çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade ederek heyete teşekkür etti.
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'na gerçekleşen ziyaretten sonra BEÜ Mühendislik Fakültesi İnovasyon Komisyonu temsilcileri Tatmetal Çelik San. ve Tic. A.Ş tesislerinde incelemelerde bulundu. Yapılan görüşmeler neticesinde Tatmetal Çelik San. Ve Tic. A.Ş heyetinin üniversiteye bir ziyaret gerçekleştirerek laboratuvarların gezilmesine ve atılacak işbirliği adımlarının somutlaştırılmasına karar verildi. Ziyaret sonra Tatmetal Çelik San. Ve Tic. A.Ş nazik ve sıcak karşılamaları dolayısıyla teşekkür eden heyet tesislerden ayrıldı.
Yapılan ziyaretle ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, Üniversite- sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Üniversite olarak sanayi kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde olmayı ve birlikte çalışmalar yürütmeyi çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda sanayi kuruluşlarının temsilcileriyle sık sık bir araya gelerek birlikte nasıl projeler yapılabileceği konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi bünyesinde 160 öğretim elemanı ve güçlü laboratuvar altyapısı bulunmakta. Bu gücümüzü Sanayicilerimizle birlikte Ar-Ge projeleri geliştirerek ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak için kullanmak arzusundayız. Bunu başarabildiğimiz takdirde sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu yüksek teknoloji cihazları burada üretebilir, ithalat yapma noktasından ihracat yapma noktasına gelebiliriz. Tat Metal Şirketler Grubu'na ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'na gerçekleştirdiğimiz ziyaretin hem üniversitemiz hem de kuruluşlar için büyük önem arz ettiğini düşünüyorum. Bizleri misafirperverlikle karşılayan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker'e, Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu'na, Fabrika Genel Müdürü Egemen Öztürk'e, Tatmetal Çelik San ve Tic A.Ş Koordinatörü Asuman Gürsoy'a, şirket yöneticilerine, mühendislerine ve çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Üniversite sanayi işbirliği çalışmalarımız bugün olduğu gibi gelecek günlerde de farklı projelerle devam edecektir."

Editör: Pusula Gazetesi