Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, bölgenin sağlık yükünü sırtına alarak açıldığı ilk günden bu güne kadar bölgenin ve ülkenin beklentilerini karşılayan bir kurum oldu.

Batı Karadeniz'in sağlık üssü konumundaki BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi yılda 500 bin hastaya hizmet veriyor.
Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, şunları söyledi:

"Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, her yıl yeni bölümlerin ilave edilmesiyle 2016 yılı sonu itibariyle toplamda 609 yatak kapasitesiyle (474 adet servis, 76 tanesi üçüncü basamak olmak üzere toplam 80 adet yoğun bakım, 55 adet günübirlik) yıllık 378 bin 477 poliklinik, günübirlik yatış dahil 66 bin 684 yatan hasta hizmeti verdi. Yılda 500 bin hastaya hizmet veren hastanemizde yabancı uyruklu hastalar da hizmet almaya devam ediyor. Bir yıl içerisinde aralarında; Afganistan, Bulgaristan, Irak, Mısır, İrlanda, Polonya, Rusya, Somali, Türkmenistan, Ukrayna, Yemen, Yunanistan'ın da bulunduğu 30 ülkeden yaklaşık 500 hastaya hizmet verildi. Sürekli gelişen ve yenilenen Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz; sahip olduğu kaliteli hizmet anlayışıyla, birçok yeniliği Zonguldak halkına ve Batı Karadeniz Bölgesi'ne kazandırdık. Merkez; Radyasyon Onkolojisi, PET gibi onkolojik sağlık hizmetleri sunan ve nitelikli 45 yatak kapasiteli ve kemik iliği nakli koşullarına haiz dört yataklı yoğun bakım ünitesini içeren Onkoloji Merkezi, 3.basamak Yeni Doğan ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi, Yeni Doğan Cerrahisi, El Cerrahisi, ERCP ve EUS Gibi İleri Endoskopik Girişimler, EBUS gibi ileri Teknolojik Bronkoskopik Girişimler, Dijital Monoplan Kardiyolojik Anjiyografi Ünitesi, Konvansiyonel Biplan Girişimsel Radyoloji Anjiyografi Ünitesi, Girişimsel Kardiovasküler işlemler, 3'üncü Basamak Acil Servis, Bölgesel Kan Merkezi, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kornea Nakli Merkezi gibi hizmetleri bölgede tek sunan sağlık merkezi olduk. Bunun yanı sıra hastalarımızın Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin sunduğu hizmetlere daha rahatça ulaşabilmeleri için '0 850 288 3026' numaralı telefondan hastaneye gelmeden bilgi almaları ve randevu kayıtlarını yapmaları mümkün."

Editör: Pusula Gazetesi