Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen"Beslenme Dostu" ve "Beyaz Bayrak"projelerinde sertifika almaya hak kazanan Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerinde eğitim-öğretim veren ilk ve orta ve liselere sertifikaları, Çaycuma KaymakamlığıToplantı Salonu'nda verildi.

Sertifika törenine; Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gökçebey Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt,Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ertuğrul Güner, Halk Sağlığı Hizmetleri BaşkanıDr. Ömer İnan Güven, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, Çaycuma İlçe Sağlık Müdürü Göksu Gücük, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Eryiğit, Devrek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Atlı, İl Çevre Sağlığı Çalışan Birim SorumlusuSelim Aydın, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birim Uzmanı Handan Saka ile okul müdürleri katıldı.

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, açılış konuşmasında, "Beslenme Dostu Okul Projesi"nin sağlıklı bir hayat ve obeziteden uzak durmak için güzel bir çalışma olduğunu, "Beyaz Bayrak Projesi"nin de okullara daha sağlıklı ve daha temiz bir ortam sağladığını ifade etti. Okulların bu sertifikalarla prestij ve güven sağladığınıbelirten Müdür Baş, bu tür projeleri önemsediğini ifade ederek, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ertuğrul Güner ise, her şeyin başının sağlık olduğunu söyleyerek, "Gençlerimizi, çocuklarımız daha başlangıçtan itibaren bilinçlendirmeliyiz. Temizlik, sağlığın en önemli temel taşıdır. Son yılarda obeziteye çok yatkın gençlik geliyor. İleride bu durum, hastalık olarak ortaya çıkıyor. Sağlık, koruyucu hekimliğin ön plana çıktığı bir aşamaya gelmiştir. Bunun bir ayağı olan bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum, kurum olarak destek vermeye devam edeceğiz"diye konuştu.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli de,çocuklardan daha değerli başka bir gerçek olmadığını söyleyerek, "Çocuklarımızdeğerliyse, hak ettikleri değeri yansıtmamız gerekiyor. Evde geçirdikleri vakit kadar okulda da vakit geçiriyorlar. Okullarımız ne kadar temiz ve sağlıklı olursa, kaliteli eğitim ve öğretimi sağlamış oluyoruz. Beyaz Bayrak uygulamasını çok önemsedim ve ısrarcı oldum. Beyaz Bayrak, bir kalite göstergesidir.Biraz daha gayret edilirse, tüm okullarımızın bu sertifikaları alacağını düşünüyorum. İnşallah daha sağlıklı, daha kaliteli okullarda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştiririz" ifadelerini kullandı.

Son olarak protokol tarafından "Beyaz Bayrak" almaya hak kazan Devrek Anaokulu, Misak-ı Milli İlkokulu, Devrek Mesleki Eğitim Merkezi, Hacılar İlkokulu, Çaycuma Basat İlkokulu, Karakoç İlkokulu, Çömlekçi İlkokulu, Serdaroğlu İlkokulu, Şenköyİnceahmetler İlkokulu, Uluköy İlkokulu, Özel Çaycuma Koleji İlk ve Ortaokulu, Çayır İlk ve Ortaokulu, Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu, Yunus Emre Ortaokulu, Gemiciler Ortaokulu, Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çaycuma Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Sacit Olcay Kabaklıoğlu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Çaycuma Halk Eğitim Merkezi, Çaycuma Mesleki Eğitim Merkezi ile "Beslenme Dostu" sertifikası almaya hak kazananÇaydeğirmeni TOKİ İlkokulu, Tefen İlkokulu, Bakacakkadı İlkokulu, Gökçebey Atatürk İlkokulu, Çomranlı İlkokulu, 75'inci Yıl İlkokulu, Adaköy İlkokulu, Çaycuma Atatürk İlkokulu, Burunkaya Şehit Emrah Kartal İlkokulu, Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çaycuma Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Hayriye-Hayrullah Saki Anaokulu, İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu, Abdullah Güpgüpoğlu Ortaokulu, Galip Güpgüpoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kayıkçılar Ortaokulu, Kışla Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, Muharremşah İlkokulu, Nebioğlu İlk ve Ortaokulu, Oktay-Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi, Özel Çaycuma Açı Temel Lisesi, Gazi Ortaokulu, Sandallar İlk ve Ortaokulu, Şehit Astsubay Salim Uçar İlkokulu, Şehit Aydın Berber Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yukarı Taşçılı ilk ve Ortaokulu'na sertifikaları verildi.

Editör: Pusula Gazetesi