Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Zonguldak Şubesi'nin 8'inci Olağan Genel Kurulu, Cumartesi günü yapıldı. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Lokali'nde yapılan genel kurula; Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Erdoğan Kaymakçı, KESK Dönem Sözcüsü Erkut Alacalı, KESK'e bağlı sendikaların Şube Başkanları, temsilcileri ile üyeler katıldı. Divan Başkanlığına İhsan Örgün seçilirken, saygı duruşunda bulunuldu, ardından sendikal çalışmaların yer aldığı sinevizyon sunumu yapıldı.

Kongrenin açılışında konuşan BES Zonguldak Şubesi'nin mevcut Başkanı Zuhal Engiz Özçep, şunları söyledi:

"Gücü seyreltilmiş bir askeri darbe girişiminin ardından, gücü yoğunlaştırılmış bir olağanüstü hal rejimiyle karşı karşıyayız. Tankların ve uçakların acımasız vahşetiyle burun buruna getirilen toplum, hukuksuz bir polis rejimine razı edilmiş durumda düne kadar iktidarın tüm olanaklarını paylaşanlar, bugün kendi kirli-karanlık hesaplarını halkın üzerine ölüm yağdırarak görmeye çalışıyorlar. Son 50 yıldır ülkedeki ilerici-devrimci güçleri bastırmak için emperyalist güçler eliyle organize edilen gerici, faşist cemaat ve örgütlerin Türkiye'yi getirdikleri nokta, darbe ile olağanüstü hal arasında sıkıştırılmış bir ülkenin karanlığından başka bir şey değil. AKP Hükümeti tüm gücünü, yarattığı bu korku rejiminden alıyor. İktidar tekelini kaybetme gerçeğiyle yüz yüze kaldığı andan itibaren ülkeyi sürüklediği şiddet ve kaos sarmalı, yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine, onlarca kentin yıkımına ve belki de en kötüsü toplumda filizlenmeye başlayan barış umutlarının körelmesine neden oldu. Şimdi hiç kimsenin kendini güvende hissetmediği bir savaş ortamında yaşıyoruz. Her gün toprağa verilen cenazeler, kulaklarda bomba seslerinin yankısı, tarihimizde kanla işlenen katliamlar toplumun geleceğine olan umutlarını tüketiyor. AKP'nin sınırlarımızı aşan savaş arzusuyla içine sürüklendiğimiz Suriye savaşı, yakın gelecekte çok daha kötü günler yaşayacağımızı gösteriyor. AKP Hükümeti, içerde ve dışarda körüklediği bu korku politikasıyla kendisine muhalefet eden tüm toplumsal kesimler bir bir etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor. Kamu hizmetlerinin tasfiyesinin hız kazandığı bu süreçte kamu hizmetlerinden doğan boşluk cemaat ve tarikatlara rant alanı olarak açılırken ülkemizin geleceği çocuklarımız ve gençlerimiz cemaat ve tarikatların insafına terk ediliyor. 15 Temmuz sonrası yayınlanan KHK'lerde fiilen kamu emekçilerinin iş güvenceleri ortadan kaldırılmış, keyfi ve hukuksuz bir şekilde, sorgusuz sualsiz kamu emekçilerinin işine son veriliyor. Türkiye tarihinin en önemli dönemeçlerinden birisi ile karşı karşıya, AKP 7 Haziran seçimlerinde yaşadığı sonuca benzer bir durumu yaşamamak için Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında 'Tek adam' rejimini topluma dayatıyor. TBMM'den oldu-bitti ye getirilerek alelacele çıkartılan ve Nisan Ayı içerisinde referanduma sunulmaya hazırlanan Anayasa değişiklikleri ile yasama, yürütme ve yargının tek adamın denetime girmesi, o tek adamın denetlenemez ve yargılanamaz kılınması sağlanmaya çalışılacaktır. Referandum sürecini salt anayasa değişiklikleri değil AKP'nin 14 yıllık iktidarında ortaya koyduğu politikaların oylanacağı bir süreç olarak ele almak ve ülkemizi uçurumun kenarından almak için bir fırsat olarak görmek gerekir. Mesele tek başına AKP ve Erdoğan karşıtlığı değil, bu kadar yetkinin tek bir kişide toplanma meselesidir. Emekçilerin barış içerisinde kardeşçe yaşadığı, eşit, özgür, laik ve demokratik bir Türkiye için mücadeleye..."

BES Zonguldak Şubesi'nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Hayri Anıl Çetin, Emine Ercan, Zuhal Özçep Engiz, Metin İnam, Ali Yener, Ayhan Ustabaş, Gökhan Onkardeşler.

Denetleme Kurulu'na; Cengiz Yılmaz, Cihan Sönmez ve Yadigar Barkan, Üst Kurul Delegeliklerine ise; Ali Yener, Hayri Anıl Çetin, Zuhal Özcen Engiz, Emine Ercan, Ayhan Ustabaş, Gökhan Onkardeşler, Metin İnam, Cengiz Yılmaz ve Ünver Yavuz seçildi.

Yönetim Kurulu, yapacağı ilk toplantıda görev dağılımını gerçekleştirecek ve başkanı seçecek.

Editör: Pusula Gazetesi