Belediye SEKA Sosyal Tesislerinde yapılan etkinliğe; CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, ZOKEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öztürk, GMİS eski Başkanlarından Ramis Muslu, Çaycumalı Doktor aynı zamanda Yazar Kemal Yurtbay, Çaycuma eski belediye Başkanlarından Osman Metin Yurtbay ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Kitabı hakkında bilgi veren Kırnapçı; " Bu kez okuyucunun karşısına öykülerle çıkıyorum. Beş Treni, 2005 Yılı Abdullah Baştürk İşçi Öyküleri yarışmasında derece almış ve seçkide yayımlanmış bir öyküdür. Kitaba adını veren bu öyküyle 'Üçüncü Vardiya' adlı öykü, madencileri anlatan iki öykü! Ancak kitaptaki diğer yirmi beş öykü, yaşamın çeşitli alanlarından ve ülkemiz coğrafyasının çeşitli noktalarından yola çıkıp okurla buluşuyor. Kitapta yer alan öykülerin büyük çoğunluğu çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlanmış öykülerdir. Okuyucunun öyküleri seveceğini ve 'Meşe'de İnecek Var!' romanında olduğu gibi kendinden bir şeyler bulacağını ve benimle aynı havayı soluyacaklarını düşünüyorum"dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu Çaycuma'da yazarların sanatçıların olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek; "Yazarı, sanatçısı, müzisyeni olmayan toplumlar var. Bu vesile ile geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz gazeteci- Yazar Hasan Ataman'ı anıyorum. Ben kitaba konu olan beş trenine bindim. İsim olarak Zonguldak'ı, Çaycuma'yı duyduğunuz için çok teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise duygularını şöyle paylaştı; "Mevlüt hocamla çok uzun yıllardır tanışıyoruz. Hem düz yazı hem de şiir yazıyor. Okudukça onun hayatından kesitler öğreniyoruz. Bir taraftan memleketimizin ne kadar güzel olduğunu öğreniyoruz. Daha yolun başında olduğunu ve daha çok yazacağını düşünüyorum. Yazdıkça daha güzel şeyler ortaya çıkacaktır".

CHP Zonguldak önceki Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise ; "Sadece düşünmek yetmiyor. Kendi dünyamız da yaratığımız varlığı yürütmek gerekiyor. Son zamanlarda bu konuda büyük çaba gösteren büyüklerimiz var. Yazan, kamuoyun aydınlatan herkese teşekkür ediyorum"dedi.

Ramis Muslu da çocukluk arkadaşı ve bacanağı Kırnapçı'nın kitaplarını zevkle okuduğunu belirterek başarılar diledi. Madende çalışırken kitaba konu olan 5 treninin kendisine çok şey kattığını ifade etti.

Son olarak kitaplarını imzalayan Kırnapçı, katılanlara teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi