Acı dolu yaşamına pek çok şarkı sığdırmayı başaran Bergen, sanat camiasına şarkılarıyla büyük bir miras bırakmıştır. İşte kısa yaşamına çokça şarkı sığdıran Bergen'in hayatı...

Mersinli Bergen'in Acı Dolu Yaşamı

Belgin Sarılmışer adını taşıyan ancak sahnede Bergen ismiyle karşımıza çıkan sanatçı, 15 Temmuz 1958 tarihinde Mersin'de dünyaya gelmiştir. Ancak kendisi 1982 yılında bir kezzap saldırısına uğraşmıştır. Kocası tarafından uğradığı saldırıda gözlerini kaybeden Bergen'in acı dolu yaşamı o andan itibaren başlamıştır. Gözlerinden biri görmediği için genellikle gözlük ile sahnelere çıkmaktadır. 1989 yılında ise doğduğu Mersin'den Adana'ya gitmiştir.

Acıların Kadını Albümüyle Adeta Kendisini Anlattı

1986 yılında Acıların Kadını isimli albümüyle adeta kendisini anlattı. Bu albümü herkes tarafından sevildi ve en çok dinlenen albümler arasında yer aldı. Albümünü yayınladıktan sonra filmde oyuncu olarak karşımıza çıktı. Acıların Kadını isimli filmde son derece başarılı bir şekilde oyunculuk yapan Bergen aslında kendi hayatını canlandırıyordu.

Bergen'in En Çok Dinlenen Şarkıları Hala Dilimizdedir

Kısa bir yaşamı olmasına rağmen yaptığı şarkılarla pek çok kişi tarafından hala anılmaya devam etmektedir. Özellikle şarkılarının çok fazla beğenilmesi sonucunda birçok sanatçı Bergen şarkılarını yeniden yorumlamayı tercih etmiştir. Bugün küçük büyük herkesin dilinde olan Sen Affetsen Ben Affetmem şarkısı en çok dinlenen şarkılar arasındadır. Ayrıca söylediği Benim için Üzülme, Kader Diyemezsin parçalarıyla gün yüzüne çıkmayı başardı. Şarkıların 320kb kaliteli mp3 formatları Bergen Şarkıları indir linkinde tek tıkla indirme özelliğiyle sizlere sunuluyor.

En Çok Coverlanan Sanatçılardan Birisidir

Muazzez Ersoy'dan, Ebru Yaşar'a, Işın Karaca, Funda Arar'a kadar birçok şarkıcı Bergen'in şarkılarını yeniden coverlayarak müzik piyasasına çıkarttı. Böylece hala anılan ve şarkıları dinlenen bir şarkıcı olmayı başardı.

Kocası Tarafından Öldürüldü

Önce kezzap atarak Bergen'i kör eden kocası sonra da onu kurşunlayarak öldürmüştür. 1989 yılında yani 31 yaşındayken yaşama gözlerini yumdu. Böylece Acıların Kadını olarak ölmüş oldu.

Kaynak:

Bedava mp3 indir müzik indir