Rekabet Kurulu Çatalağzı Termik Santrali'ni satın alan Bereket Enerji'nin de aralarında bulunduğu bazı enerji şirketleri hakkında tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği iddiasıyla soruşturma açtı.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklama şu şekilde: "ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş., GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin çeşitli eylem ve davranışlarla bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırdığı, tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği ve bu yolla 4054 sayılı Kanun'u ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi ve belgeleri, yapılan tespitleri 16.02.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak;

ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş., GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş., GDZ Enerji Yatırımları A.Ş., Bereket Enerji Grubu A.Ş., Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-07/69-M sayı ile karar verdi. Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesi, hakim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır."

Editör: Pusula Gazetesi