Çaycuma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan 73 erkek ve kadın kuaförünü genelgeyle belirlenen kurallara uyup uymadıkları yönünden denetledi

Çaycuma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yayımlanan genelge ile yeniden faaliyete başlayan erkek ve kadın kuaförleri ile güzellik salonlarını denetledi. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünce Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında belirlenen usuller çerçevesinde, 27 kadın, 46 da erkek kuaför salonunu denetleyen ekipler, çalışanlara 'mutlaka maske takın' uyarısı yaptı. Zabıta ekipleri aynı anda yan yana iki koltukta müşteri alınıp alınmadığı, işyerinde en fazla bir müşteri bekleme kuralına uyulup uyulmadığı, kadın kuaförlerinde makyaj yapılıp yapılmadığı yönünde kontrollerde de bulundu.

HERHANGİ BİR OLUMSUZLUĞA RASTLANMADI

Çaycuma Belediyesi Zabıta Müdürü Mürsel Çoban, "Ekiplerimiz bugün ilçede faaliyette bulunan 73 kuaförün tamamında denetlemeler yaptı. Bakanlığın yayımladığı genelgeye göre yapılan tıraşın türüne göre hem çalışanların hem de müşterilerin maske takması gerekiyor. Kullanılan tüm malzemelerin her kullanımdan sonra dezenfekte edilmesi, havlu, önlük gibi malzemelerin tek kullanımlık olması önemli bir koşul olarak genelgede yer alıyor. Erkek kuaförlerin jilet ve ustura ile sakal tıraşı yapması, kadın kuaförlerinse cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj gibi işlemeler yapması kesinlikle yasaklanmış bulunuyor. Ekiplerimiz bu doğrultuda denetimler yaptı. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Bu da bizi çok memnun etti. Toplum sağlığının korunması için gerekli özeni gösteren erkek-kadın tüm kuaför esnafımıza teşekkür ediyorum" dedi.