-ÖZEL İÇERİK-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, son dönemlerde belediye başkanı Ömer Selim Alan ile il ve ilçe teşkilatları arasında çıkan olumsuz haberler ile ilgili Pusula'nın sorularını yanıtladı.

Her kongre döneminde parti içinde teşkilat, milletvekili ve belediye başkanları arasında sürtüşmeler olduğunu belirten Milletvekili Uçar "Aykırı düşünceler olabilir, benim dönemim de de karşıma aday çıkmıştı. Bugün geldiğimiz noktada kongrelerimizin kavgadan, çatışmadan uzak bir ortamda, birlik beraberlik içinde olması adına hassasiyet gösteriyoruz" dedi.

"ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ SORUNLAR DEĞİLDİR"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Uçar, aile içi küçük çaplı tartışmaların olabileceğini belirterek şöyle konuştu; "Şimdi Kongre dönemi başladığı her zaman bu ve buna benzer tartışmalar konuşmalar olabilir. Bugün yaşadığımız konu, benimde İlçe Başkanlığım, İl Başkanlığım sürecinde yaşamış olduğum süreçlerden bir tanesi sadece bizim partimizde değil diğer partilerde de farklı düşünceler, farklı fikirler kongre dönemlerinde olabiliyor. Özellikle kendi teşkilatımızla kendi partimizle ilgili yaşanan gelişmeleri mevcut Milletvekili arkadaşlarımızın yaşamış olduğu tecrübelere bağlı olarak üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlar değildir. Aile içi küçük çaplı tartışmalardır, konuşmalardır, görüşmelerdir. Bunların üstesinden gelecek teşkilat birikimi olan arkadaşlarımız var o yüzden sorun olacağını düşünmüyorum."

"GEÇMİŞTE YAPILAN AÇIKLAMALARI BUGÜN TAZELEYEREK BİR GÜNDEM YARATMAK ÇOK DOĞRU DEĞİL"

Haberlerin basına özellikle servis edildiği iddiaları sorulan Milletvekili Uçar "Şimdi açıkçası basınla ilgili yaptığım açıklamalara bağlı olarak basına bireysel olarak yargılamak sorgulamak istemiyorum. Yani bizim teşkilatımızın içinden bir arkadaşımızın geçmişte yaptığı açıklamaları bugün gelip bunu tazeleyerek bir gündem yaratmanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Biz bugüne bakıyoruz. Bugün konuşulanlara bakıyoruz. Geçmişte o bunu söylemiş bu bunu söylemiş itibar etmiyoruz açıkçası" dedi.

"KONGRELERİMİZİN KAVGADAN, ÇATIŞMADAN UZAK BİR ORTAMDA OLMASINA HASSASİYET GÖSTERİYORUZ"

Milletvekili Uçar, kongrelerde tek isimde anlaşmak istediklerini belirterek şöyle konuştu; "Valla biz açıkçası bu kongre süreçlerini uzlaştırarak istişare ederek, bir araya getirerek bir isim altında bir ismin çatısı altında toplanarak güçlü bir kongre yapmak için Genel Merkez'in böyle bir prensip kararı var. O yüzden benim dönemimde bunlar oldu, adaylar çıktı, netice itibari ile Genel Merkez sürecin daha sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesi için kavgaların tartışmaların olmaması için bir çalışması oldu. Bunu yerine getirdiler. Bugün geldiğimiz noktada kongrelerimizin kavgadan, çatışmadan uzak bir ortamda, birlik beraberlik içinde olması adına hassasiyet gösteriyoruz. Bu çerçevede yolumuza devam ediyoruz."