Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a yaptığı ziyaretler ve neler görüşüldüğü hakkında bilgilendirme yaptı.

Belediye Başkanı Alan, Zonguldak'ın fahri hemşerisi olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum için "Ben Zonguldakla bu kadar ilgilenen bir bakan görmedim" dedi.

Başkan Alan'ın Ankara ziyareti ile ilgili açıklaması şöyle;
Milletvekillerimizin, Kilimli ve Kozlu belediye başkanlarımızın da hazır bulunduğu bir heyetle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurumu ziyaret ettik. Göreve geldiğimiz günden beri sayın bakanımız Zonguldak'a çok sıcak ve samimi davrandı. Ben şimdiye kadar Zonguldak'a bu kadar değer veren bir bakan görmedim. Devam eden projelerimiz taleplerimiz ve 2021 yılında yapmayı planladığımız projeler hakkında değerlendirmeler yaptık. Zonguldak Merkez'de devam eden sahil projemiz hakkında Sayın bakanımıza bilgilendirme yaptık. 26 Şubat'ta da lavuar alanının projesinin ihalesini yapacağız. Umarız bu ihaleyi alacak firma bu işin altından çıkabilecek bir yüklenici firmayı buluruz. Yer teslimi yapıldıktan sonra projeyi sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Bunun dışında 2021 yılında belediyemizin hayata geçireceği Fener Semtinde bir rekreasyon projemiz var. Bu projenin detaylarını da bakanımızla görüştük. Yürüyüş yollarından kaldırım taşlarına kadar peyzajına kadar büyük katkılar sunacak. Biz bu projeyi önemsiyoruz. Fener Zonguldak'ın gözbebeği, önümüzdeki günlerde
ihaleye çıkıp projeyi bir an önce hayata geçirmek istiyoruz. Fener'den sahil projesini kesintisiz bir yürüyüş hattı düşünüyoruz.
Fevkani Köprüsü'nün yıkılmasını planlıyoruz. Oradaki esnafları mağdur etmemek için katlı Otopark karşısında İşhanı yapacağız. Yapacağımız İş Merkezi'nin projesini bakanımıza sunduk. Fahri hemşehrimiz Sayın bakanımız Murat Kurum'a tekrar şükranlarımızı sunuyorum.

Belediye Başkanı Alan, bugünkü meclis toplantısında görüşülen bütün gündem maddelerinin oy birliği ile geçtiğini belirterek CHP Grubuna teşekkür etti.