TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldakspor'un takım kaptanı Mert Caymaz Bandırmaspor maçı öncesinde yapılan ilk idmanda açıklamalarda bulundu.

"EV SAHİBİ İYİ ZEMİNDE OYNAMAK İSTER"

Kaptan Mert Caymaz Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın zemininin kötü olduğuna dikkat çekerek "Geçtiğimiz yıl Devrek'te zeminimiz var, taraftarımız yok diyorduk. Ama 1-0'dan, 2-0'dan maçlar çevirdik. Çünkü zemin buna müsaade ediyor. Ev sahibi takım oyun oynamak zorunda. Rakip takım zaten seni bozmaya geliyor. Bu saha onların avantajında oluyor. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Kırklarelispor maçında adam saçma sapan bir top attı. Top yere çarptı. Neredeyse gol oluyordu. Bu mazeretlere sığınmadan elimizden geleni yaptık. Çok önemli bir galibiyet. Bundan sonra deplasmanlardan da galibiyetler ile ayrılacağımızı düşünüyoruz. Çünkü özgüvenimiz yerine geldi" dedi.

"BANDIRMA MAÇI 9-0 DA BİTEBİLİRDİ"

Kaptan Mert Bantırmaspor maçı için konuşarak "Bandırmaspor'u ilk yarı sahamızda 2-0 yendik. Ancak 9-0'da bitebilirdi. Çok iyi oynadık. Eğer ilk yarıda ki o iştahı gösterebilirsek çok iyi olur. Moralimizde yerinde. Takımlar arasında bir fark yok. Bandırmaspor'da Play-Off'u zorlamak için elinden geleni yapacak. İnşallah oradan puan ya da puanlarla ayrılacağız. Moralli olan biziz." dedi.

"LİGİ 12.BİTİRMEK İSTEMİYORUZ"

Kaptan Mert Caymaz "2. yarı başlarken 3-4 maçlık bir galibiyet serisi yakalarsak Play-Off olabilir diye düşünüyorduk. İkinci yarıya kötü başladık. Şu an Play-Off olması için 10 maçın sekizini kazanman gerekir. Gerçekçi bir hedef mi? Tartışılır. Bu saha da zor. Deplasmanda da bu sene 1 galibiyetimiz var. Futbol bu olmaz diye bir şey yok ama gerçekçi olmalıyız. Alabildiğimiz kadar puan alıp, ligi 12'nci değil de daha üst sıralarda bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

"BU ŞARTLARTA HOCA VE OYUNCU GELMEZ"

Zonguldak'ın ilk olarak tesis ve saha sorununu çözmesi gerektiğini belirten Mert "Bizim Bandırma'yı, Silivri'yi konuşmaktan önce daha büyük problemlerimiz var. Ben her zaman şunu söylüyorum; 'Bu takım şampiyon olsa ne olacak?' Bu takım şampiyon olsa bile buraya hangi hocayı, hangi futbolcuyu getireceksin? Bizim bu seneki en büyük hedefimizin, bir an önce ligde kalmayı garantileyip, acil bir şekilde idman sahası ve tesisin yapılması. Bu stadyumdaki çimin bir an önce kaldırılıp, yerine yenisinin getirilmesi gerekiyor. Şehrimizin önceliği bu olmalı. Bu takım şampiyonlar ligine çıksa ne olacak? Stadı yok, tesisi yok, idman sahası yok. Futbolcular burada kötü şartlara da alıştılar. Bir şekilde kalıyorsun. Ama idman sahası olmayınca olmuyor. Transferden ve şampiyonluktan çok, bu tesislerin yapılması gerekiyor. Böyle devam ettiği sürece bu kulüp bu sıkıntıları yaşayacak. Bu kulüp 2. Lig'de bu şartlarda ancak var olma savaşı yapar. Her şey hallolduktan sonra oyuncuda, hoca da gelir. Zonguldak'ın en büyük sorunu saha ve tesis. Bu acilen çözülmedi." dedi.

"BEN ŞENOL HOCA'YA KATILMIYORUM"

Kaptan Mert Caymaz Şenol Demir'in de çok başarılı dönem geçirdiğini belirterek "Her hoca değişikliğinde takım içerisinde bazı şeylerde değişir. Takım içerisindeki dengeler, alışkanlıklar değişir. Biz Şenol Hoca ile çok başarılı bir dönem geçirdik. 3 seneye yakın. Bu dönemde Şenol Demir 'Ben başarısız oldum, gidiyorum!' gibi bir demeç verdi ama ben bu duruma katılmıyorum. Sadece Şenol Hoca ile ilgili bir durum değil. Şanssızlıkta vardı. Şenol Hoca takımın önünü açmak için böyle bir karar verdi. Yeni gelen hoca ile bazı durumlarda değişiyor. Fatih Akyel ile yeni bir hava geldi. Fatih Hoca ile galibiyet aldık. Umarım devamı gelir. Biz oyuncuların işi elinden gelenin en iyisini vermek. Biz de bunu yapıyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi