-ÖZEL İÇERİK-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, TBMM eski Başkanı ve eski Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın gemi söküm tesisleri ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Köksal Toptan, Polat Türkmen'in "Kilimli'de, Zonguldak'ta işsizlik var. Burası da istihdam sağlayacak" açıklamalarına "Denizlere yazık olur, çevreye yazık olur, ben bu girişimi, doğrusunu isterseniz, hoş karşılamıyorum. Polat benim arkadaşım, kardeşim. Onunla bir siyaset polemiğine girmem söz konusu değil" demişti.

Türkmen, Kilimli'de gemi söküm tesisine karşı yapılan eylemleri ve Toptan'ın yaptığı açıklamalara istinaden "Benim Kilimli ya da Zonguldak için kötü bir şeyi isteyebilme imkanım olur mu? Evimiz orada, mezarlığımız orada her şeyimiz orada. Hem milletvekili kendisi mi yapacak yatırımı. 'Menfaatim var, kapitalist bir zihniyetim var, gerisi ne olursa olsun' diyecek bir durumum mu var? Ben mi yapacağım, kar mı edeceğim? Sadece bu CHP zihniyeti bir şey varmış gibi, bir şey oluyormuş gibi laf olsun 'biz varız' hareketleri" dedi.

"2007'DE ORADA RÜZGARLI BİR HAVADA TÖRENLER YAPILDI"

Türkmen, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı; "Ben olur gibi bir açıklama yapmadım. Herkes işine geldiği gibi yorumluyor doğaldır. Benimle muhatap olan biri yok, tepki gösterenlerin hiçbiri ne benimle ne de belediye başkanıyla görüşmedi. İşin ilginç tarafı; olmayan bir şeyle ilgili yorumlar yapıyoruz ve tartışıyoruz. Gelen biri yok, alan biri yok, bu 'Yok'un üzerine neyi tartıştığımızı ben anlamıyorum. Benim dediğim; Kilimli'de işsizlik olduğu doğru, ben olmayan bir konuyu tartışıyoruz. İnsanlara anlattım; biz buraya törenlerle geldik. 2007 seçimleri öncesinde; şimdiki İYİ Parti İl Başkanı eski Vali Yavuz Erkmen, Köksal Toptan, eski Defterdar herkes dahil, 'Avrupa'dan birileri gelecek, burada iş yapacak' diye kendileri tahsis etmişlerdi. Dönemin ulaştırma Bakanı da gelmişti. 2007'de orada rüzgarlı bir havada törenler yapıldı, o zaman belediye başkanı Ali Aslankılıç idi. Alkışlandı malkışlandı, adam yapmadı geçti gitti. Ondan sonra ne selam var, ne arayan ne soran var. Biz bunun nereden çıktığını anlamadık. 'Vali Erdoğan Bektaş açıkladı' deniliyor. Vali beyin açıkladığı şey; 1988'de böyle bir karar alınmış, burası gemi söküm tesisi yapılabilir düşüncesi var. 2004'de parseli, koordinasyonu belirlenmiş. Ama o manzaradan sonra hiçbir Allah'ın kulu aramamış. Vali Bey 'Böyle bir yerde bir yatırımımız olabilir' diye söylemiş. Bu vardı zaten, yeni mi çıktı? Sanki birileri geldi yatırım yapacak da biz de 'Olmasa iyi olur' diyoruz. Ortada fol yok yumurta yok."

"KİLİMLİ KÖKLÜ, BİR ŞEYE MARUZ KALACAKSA EN BAŞTA BEN OLACAĞIM"

Kilimli ya da Zonguldak için kötü bir şey isteyebilme imkanı olmadığını belirten Türkmen, şunları söyledi; "Olmayan bir şeyin dedikodusunu Ahmet, Mehmet yoluyla gazetelere yapılacağına, muhataplarıyla görüşsünler. Kim yatırım yapmak istiyorsa muhataplarıyla görüşsünler. Biz Tosyalı'yı Filyos'a götürmedik mi? İsmi belli, olay belli. Buraya yatırım yapacak adam yok. Vali bey 'Böyle bir şey yok' diyor. Kilimlili olarak ben varım, belediye başkanımız Kamil Altun var. Ben bunu hazımsızlık diye düşünüyorum. Muhalif açıklamalar yapan adamların Kilimli'de yaşayıp yaşamadıklarına bir bakın. Kilimli'de yaşayan benim, burası köklü, bir şeye maruz kalacaksa en başta ben olacağım, benim ailem olacak. Ben Kilimli ya da Zonguldak için kötü bir şeyi isteyebilme imkanım olur mu? Evimiz orada, mezarlığımız orada her şeyimiz orada. Hem milletvekili kendisi mi yapacak yatırımı. 'Menfaatim var, kapitalist bir zihniyetim var, gerisi ne olursa olsun' diyecek bir durumum mu var? Ben mi yapacağım, kar mı edeceğim? Sadece bu CHP zihniyeti bir şey varmış gibi, bir şey oluyormuş gibi laf olsun 'biz varız' hareketleri. Kilimli'yi kaybetmişler, Zonguldak'ı kaybetmişler, seçim kaybının ızdırabını çekiyorlar. Ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar, beyanatlar yapıyorlar, gidip pankart açıyorlar, lüzumsuz lüzumsuz işlerle uğraşıyorlar."

"BANA YA DA BELEDİYE BAŞKANINA SORULMUYOR, NİYE KİMSE BİZLE MUHATAP OLMUYOR?"

Gemi söküm tesisi için CHP zihniyetinin velvele yaptığını belirten Türkmen, şöyle konuştu; "En büyük insanların başında Kilimli'de ben varım. Eğer bu kişiler samimi olsa önce bana gelirler. Bunun aslı nedir, nesli nedir, durumu nedir diye önce bana sonra belediye başkanına sorulmaz mı? Niye biz varız, kimse muhatap olmuyor. Aslını kimse öğrenmiyor. 'Ben işsizlik var' dedim. Bunu herkes söylüyor, işsizliğin var olması demek başka bir şeylerin olacağı anlamına gelmez. Bu kadar velvele nedir, bence bu kadar velvele Zonguldak'taki kayıplarının siyasi velvelesidir. Bunu yapanlara bakıyorsunuz, Kilimli'de oturmuyor. Yok olan bir şey, kiöse oraya yatırım yapmak istemedi. Zarar olursa en büyük karşı çıkan ben olurum. Olmayan bir şeyi konuşmayalım."

"MECLİS TATİLİNDE ZONGULDAK'TA OLACAĞIZ"

TBMM'nin tatile girdiğini ve açılana kadar Zonguldak'ta olacaklarını belirten Milletvekili Türkmen "Meclis tatile girdi, bu tatilde Zonguldak'ta köylerimizi, beldelerimizi, sivil tolmu örgütlerini ziyaret ederek neler yapabiliriz, neleri yapamayız diye fırsattan istifade ederek görüşmeler yapacağız. Belediyelerimizle görüşmeler yapacağız. Bundan sonra yapacağımız hizmetlerle ilgili bürokrasimizle, siyasilerimizle ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir yol haritası çizeceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi