Zonguldak'ta uzun yıllardır unlu mamüller de üretimi yapan Şanal Fırını ortaklarından Şenol Şanal ekmeğe yapılması planlanan zamla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fırıncıların maliyetlerinin yükseldiğini rakamlarla açıklayan Şenol Şanal "Ekmeğin şu anki yaptığımız maliyetlere göre 2.75 TL olması gerekiyor. Yıllardır ben bu işi yapıyorum, zarar ediyorum. Ben bu işi artık yapmayacağım yoruldum ekmeği devlet üretsin" dedi.

Şenol Şanal, ekmek zammı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Benim işim bu, ben ekmek üretip satıyorum, yıllardır bu işi yapıyorum. Artık geldiğimiz bu noktada şahsım adına söylüyorum, kendi adıma söylüyorum ben bu işi yapmayacağım yani çünkü yıllardır zarar ediyoruz ve insanlar tarafından hakir görülüyoruz sanki fırıncı hiçbir gerekçe yokmuş, hiçbir maliyet artışı yokmuş gibi keyfiyen zam yaptığı algısı yaratılıyor. Bu doğru değil. İnsanları tövmet altında bırakmamak gerekir. Benim önerim şu; bugün 230 gram ekmeğin 2.75 TL'den aşağı satılması mümkün değil. Bu fiyat tabi ki bazı çevrelerce eleştirilecek, bizleri de mağdur etmeye gerek yok, devletimiz güçlüdür, Tarım Müdürlüklerimiz her şehirde faaliyette. Ekmek siyasete alet edildi, ekmeği siyasete alet olmaktan çıkartmak lazım. Devletimiz her şehirde halkın ihtiyacını karşılayacak büyük üretim tesisleri kursun. Devlet üretsin ekmeği, dolayısıyla serbest piyasada ekmek satışı diye bir şey olmasın. Telekom tek el, petrol ofisi tek el, bankalar tek el yani bir sürü tek el var, ekmek de neden olmasın? Eğer devlet ekmeği kendi üretir satarsa, bugün ki ekmeği devlet 1 TL'den satabilir. Devlet üretsin, bizler de uğraşmamış olalım. Halkımız devletin ürettiği ekmeği tüketsin. 1 TL'den bu ekmek devlet tarafından üretilip satılabilir. Benim önerim bu. Bizi de artık bu sıkıntıdan devletimiz kurtarsın, biz de bu milletin bir ferdiyiz. Devlet üretsin diyorum, maalesef üzgünüm, ekmekteki maliyetler çok yükseldi, 230 gram ekmeği 2.75 TL'nin altında satabilmek mümkün değil. Buna göre idarecilerimizin, siyasi önderlerimizin, bakanlarımızın ve sayın Cumhurbaşkanımızın bir değerlendirme yapmasının gerektiğini düşünüyorum. Söyleyeceklerim bundan ibaret."