Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili Zonguldak Belediye Meclisi'nde karar çıkmamasını olumsuz olarak değerlendirdi.
Temmuz ayında yapılacak olan meclis birleşiminde Cumhuriyet Halk Partililere (CHP) çağrıda bulunarak bu kararın oy birliği ile çıkmasını talep etti. Tartışmaların ötesinde bu işin tatlıya bağlanması gerektiğini belirten Başkan Çağlayan "Zonguldak Belediyesi'ne, Zonguldak Belediyesi meclis üyelerine bir dahaki ay bunu oy birliği ile Zonguldak'a kazandırmak yakışacaktır" dedi.
Çağlayan, açıklamasında şunları söyledi;
"Dün meclisten karar çıkmamasını olumsuz olarak değerlendiriyorum. Önemli olan şöyle bir akılla üretime yönelik, üretime dönük bir girişim var. Öncelikle bu girişime sebep olanları, destek olanları tebrik etmek, teşekkür etmek ve bir ilerisinde geçip destek olmak yakışır. Muhalefet yerini beğenmemiş olabilir, farklı bir yer önerebilir veya önermeden farklı bir yere yapılmasını isteyebilirler, bunlar doğaldır. Muhalefetin görevlerindendir. Fakat şu şekilde değerlendirmek lazım. Zonguldak'ta yer problemi yaşandığını herkes biliyor. Sayın Valimiz üzerinde çalışmış, Murat Bey işin başına gelmiş çok ciddi emek vermişler ve bu şekilde heba edilmemesi gerekiyordu. Şu anda tartışmalarla eylemlerle uğraşılmaması gerekiyor. Bu kararın derhal bir an önce alınıp kavgasız gürültüsüz fikir birliği ile ortak akılla değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. İnanıyoruz ki buradan bir çağrımız olsun. Kıymetli Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri'ne Temmuz ayında ve bir daha ki ay bu karar tekrar mecliste gelsin ve oybirliği ile çıksın. O haklı bu haklı diyerek tartışmalarla hiç kimseye fayda getirmez. Şehrimize de fayda getirmiyor."
"Dün meclisteki tartışmalar bunu göstermiştir. Bizim her alanda üretime ihtiyacımız var. Üretimle ilgili fikirleri düşünceleri de bir araya gelirsiniz konuşursunuz söylersiniz. Bunun yolunu arayabilirsiniz. Bu şekilde bir el birliği ile akıl birliği ile bu işi yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Şu anda biliyorsunuz ki Zonguldak'ta bir tarih yaşanıyor. Ama bunu hiç kimse farkında değil. Biz neyi konuşuyoruz bugün basın mensupları gelmiş bize dünkü tartışmayı soruyor. Böyle tartışmalar ile Zonguldak bir santim dahi iyi ileriye gidemez. Her yapılan proje ile ilgili ortak akıl aranıyor. Bu kararlar öncesinde görsel olarak sunuluyor. Şu anda sahil projesi daha önce sunulmuştu, toplantıda tüm il başkanları vardı ve tüm İl başkanları davet edilmişti. Gösterilmiş, destek istenmiş ve sonucunda şu anda Zonguldak'ta bir tarih yaşanıyor. Hep birlikte bu tarihe şahitlik ediyoruz. Bunu hiç kimse konuşmadı, bence yanlış yapıyoruz. Şehre menfaat sağlayacak şekilde ortak akılda buluşmalıyız. Ben bu konuda o haklı bu haksız da girmeden Temmuz ayında bu işin Maden Makineleri Üretimi için veya farklı üretimi için Sanayi orta ölçekli Sanayi için ortak akılla oy birliğiyle geçmesini temenni ediyoruz. Zonguldak Belediyesi'ne Zonguldak Belediyesi meclis üyeleri tüm meclise bir dahaki ay bunu oy birliği ile Zonguldak'a kazandırmak yakışacaktır. Tartışmaların ötesinde ancak bu şekilde tatlıya bağlanabilir. Gelin oy birliği ile üretim için Zonguldak'a bir yer kazandıralım."