Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, suya yapılan zammı acımasızca bulduğunu belirterek "2019 yerel seçim çalışmalarında, suya indirim yapacağız söz ve vaatinde bulunan iktidar partisine ait belediye yönetiminin indirim yerine bu şekilde acımasızca zam uygulaması hiç uygun olmamıştır" dedi.

Başkan Erol'un açıklaması şöyle;

Raporun son sayfasında sonuç ve beklentiler bölümünde 20.sayfada şu şekilde bir cümle sarf edilmiştir;

2019 mali yılına göre 2020 mali yılı 1. Altı aylık gelirlerinin, bağış ve yardım gelirleri ve merkezi idareden alınan vergi gelirlerinden alınan paylarda artış kaydedilmiştir .

Bu ifadeye göre şu soruları sormamız gerekiyor;

1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olmak üzere,

  1. A) Merkezi idareden alınan gelirlerinde artma olan belediye yönetimi ,

48,000 dolayında ki abonesinden neden her okuma işlemi için 2 TL talep ediyor?

  1. B) Atık su bedelini 1,25 TL 'den 1,50 TL'ye hangi saiklerle yükseltiyor ?
  2. C) Meskenlerin su ton bedelini 2,52 TL 'den 3,10 TL'ye yükselterek %23 zam oranına hangi kamusal menfaat için imza atıyor ?
  3. D) Ticari mekanların su ton bedelini 7 TL'den 9 TL 'ye yükselterek %28,5 zam oranına hangi duygu ve düşünce ile zam artışına imza atmaktadır ?

İnsanlarımız salgın kapsamında daha fazla suya ihtiyaç duyduğu bir hakikattir. Ülkemizde bir ekonomik krizin derinlemesine toplumun tüm kesimlerini kuşattığı vakadır. İnsanımızın yaşam maliyetlerini karşılama konusunda gelir ve gider dengesinin bozulduğu bir gerçektir. Vatandaşımızın yaşamını sürdürmek için sürekli borçlandığı ve faiz batağına sürüklendiği tüm ekonomik göstergelerde izlenmektedir.

2019 yerel seçim çalışmalarında, suya indirim yapacağız söz ve vaatinde bulunan iktidar partisine ait belediye yönetiminin indirim yerine bu şekilde acımasızca zam uygulaması hiç uygun olmamıştır . Zonguldak ilimizin kıymetli vatandaşları ve hemşehrilerimiz konuyu yakından takip etmekte bu yanlıştan bir an önce dönülmesini arzu etmektedirler. Vatandaşlarımızın arzusu verilen sözlerin tutulmasını ve belediyenin vatandaşın yanında olmasını beklemektedir."