Zonguldak Belediye Meclisi'nin Haziran ayı 2'nci Birleşim toplantısı Belediye Başkan Vekili Murat Uzun Başkanlığı'nda başladı.

Bir önceki meclis toplantısında su fiyatlarının düşürülmesi ve İlim Yayma Cemiyeti'nin yer aldığı gündem maddeleri ile AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında gerginlikler yaşanmış, CHP Grubu meclisi terk etmişti.

Meclis toplantısında CHP'li yöneticiler ve AK Partili yöneticiler de yerini aldı.

Belediye Meclisi'nde ekonomist alınması için bulunan gündem maddesinde: CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, bilgi istedi.

Meclis Başkanı Murat Uzun, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Bir kurumda istihdam yapılıyorsa bunun alt yapısının olması gerekiyor. Haklısınız. Biz de grup olarak sizinle aynı fikirdeyiz. Bilgi vermeye çalışacağız. Belediyelerin ilk temel işi hizmeti hizmettir. Biz aynı zamanda iktisadi bir kuruluşuz. Ekonomist ve İngilizce iktisat eğitimi gören arkadaşımıza ihtiyacımız var" dedi.

Ekonomist, net olarak 2682 TL maaş alacak, yüzde 85'lik ek ödemelerle maaşının 5 bin TL'lere geldiği iddia ediliyor.

Zonguldak Belediyesi'ne ekonomist olarak alınacak kişinin Belediye Başkanı Doktor Ömer Belim Alan'ın TED Koleji'nden sınıf arkadaşı olan Deren Yazıcıoğlu olduğu öğrenildi. Deren Yazıcıoğlu'nun Erdemir'de çalışırken işten ayrıldığı belirtiliyor.

Editör: Pusula Gazetesi