-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Yusuf Deniz, Halk Otobüslerinin ihalesi ile ilgili açıklama yaptı. Tek amaçlarının halka kaliteli hizmet vermek olduklarını belirten Deniz "Belediyesi olarak yapmış olduğumuz, halk otobüsü ihalesi Zonguldak'ımız için çok önem arz ediyor" dedi.

Belediye Encümen Salonu'nda yapılan iki firmanın girdiği ihaleye Mustafa Velioğlu'na ait SED Otomotiv ile Erdinç Kargidan'a ait Erkar Firması girdi. İhaleyi 36 aylık kira bedelini 410 bin lira olarak teklif eden Mustafa Velioğlu'na ait SED Otomotiv kazandı. Erdinç Kargidan, 400 bine yakın teklif verdiklerini ifade etti. İhalenin resmi sonucunu ihale komisyonu açıklayacak.

Yusuf Deniz, ihale ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Belediyesi olarak yapmış olduğumuz, halk otobüsü ihalesi Zonguldak'ımız için çok önem arz ediyor. Vatandaşlarımızın bu konudaki mağduriyetini gidermek adına en iyi hizmeti vermek için bekliyoruz. Bundan sonraki aşamada ihaleyi alan firmamıza ve Zonguldak'ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Biz vatandaşlarımıza hizmeti en iyi ve kaliteli şekilde ulaştırmayı diliyoruz. İhalemiz sonuçlandı halkımıza hayırlı olsun.

Resmi olarak bunun bir süreci var. Öncelikli olarak Belediye Başkanımızın onay vermesi gerekiyor. Ondan sonraki süreçte de, ihaleyi alan firmanın şartları yerine getirmesi gerekiyor. Yani hizmeti verebilecek şartlara uygun hale getirebilmesi gerekiyor. Tabi bunlar şuan ihale aşamasında, verilen tarihler var, alınacak otobüs sayıları var. Otobüste olması gereken şartlar var ve bunların yerine getirilmesi gerekiyor. Firmanın 22 otobüsü olması gerekiyor. Bununla ilgili ileriye dönük aksaklık olmaması için arttırmaya da gidilebilir. Hizmet yeterli gelmediği takdirde takviye yapılacak. Bunlarla ilgili Belediyemiz otobüs sayısı konusunu ucu açık bıraktı. Elimizden geldiği sürece Belediye Başkanımız başta olmak üzere, ekip arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz, idari amirlerimiz ile birlikte sahadayız. Yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Halk otobüsü tek sorunumuz değil, halk otobüsü sorunlarımızdan sadece bir tanesi birçok sorunumuz var."