Zonguldak'ın Elvanpazarcık Belediyesi'nde muhasebe işlerinde görevlendirilen Sözleşmeli personel Harita Teknikeri Hasan Uçar hakkında Elvanpazarcık Belediyesi'ni 144 bin TL dolandırdığı iddiasıyla Belediye Başkanı tarafından soruşturma açıldı. Belediyeyi 144 bin TL dolandırdığı tespit edilen Uçar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi. Aynı belediyede 2017 yılında Muhasebe Müdürü olarak görev yapan Eski Belediye Başkanı'nın kızı Hülya Ş., zimmetine 1 milyon 200 bin TL para geçirdiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Belediyede yaşanan 144 bin TL'lik zimmet iddialarını doğrulayan AK Parti'li Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, "1 ay önce zimmetine para geçirdiğini kendim tespit ettim. Hakkında soruşturma açtık. 3 gün önce de sözleşmesini Belediye Meclisi'nde oy birliği ile feshettik. Zaten olay tespit edildiğinde soruşturma açtık. Açılan soruşturma neticesinde Belediyenin bütçesinden kendi zimmetine 144 bin TL para aktardığı tespit edildi. Konu hakkında geniş kapsamlı bir dosya hazırlandı. Bunu da yarın Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edeceğiz" dedi.

SGK ÖDEMESİ DİYE ÇEKİP KENDİ ZİMMETÜNE GEÇİRMİŞ

Başkan Uzun, "Belediyenin bütçesindeki parayı sosyal güvenlik kurumu ödemesi olarak göstererek bankadan çekmiş. Emanet ödemelerinde Belediye Başkanı olarak bizim imzamız gerekmiyor. Bu da muhtelif zamanlarda bunu kullanarak parayı çekmiş. Parayı çektiğini ben tespit ettim. Hemen görevden aldım ve hakkında soruşturma başlattım. Şimdi ise hazırlanan dosyayı savcılığa vereceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi