CHP İl Başkanı Hakkı Güney, AK Parti'nin 'Belediyecilik bizim işimiz' söylemlerini sert dille eleştirdi.

AK Parti belediye başkan adayları ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in 'Belediyecilik bizim işimiz' açıklamalarını değerlendiren Güney, şöyle konuştu;

"Belediyecilik bizim işimiz demesi ilginç. Kozlu'da Belediye Başkan Adayı değişti. Devrek'te Belediye Başkan Adayı değişti. Değişim istiyoruz dediler. Ereğli'deki Belediye Başkan Adayı değişti. Bakacakkadı'daki Belediye Başkan Adayı değişti. Belediyecilik bizim işimiz diyorsunuz. Ama adayları değiştirdiniz. Biz CHP olarak iddialıyız. Biz yola bir önceki dönemde görev yapan ve 2014'te seçilen Belediye Başkan Adaylarımız ile yolumuza devam ediyoruz. Niye? Arkadaşlarımızın iyi çalıştığını, iyi hizmet ettiğini görüyoruz. Alaplı'da Nuri Tekin, Kandilli'de Mustafa Aydın, Karapınar'da Ahmet Aydın, Perşembe'de İsmail İnam, Çaycuma'da Bülent Kantarcı, Kilimli'de Ali Aslankılıç, Muslu'da Sabahattin Adıyaman, Çatalağzı'nda Adnan Akgün. Bu mevcut arkadaşlarımız ile yola çıktık. Arkadaşlarımıza inanıyoruz. Onurlu şerefli, haysiyetli belediyecilik yaptılar. İktidarın bu kadar baskısına rağmen, yine değerli belediye başkan arkadaşlarım, bütün belediyecilik örneklerini Zonguldak'ta sergilediler. Mücadeleci belediye başkanlığı yaptılar. Yine iddialıyız. Zonguldak'ta da iddialıyız. Belediyelere talibiz. Bunu da Zonguldak halkı görecek. Bu sefer daha ciddi anlamda yönetim şekli olacak. Hepsinin projeleri var hepsi masaya yatırıldı. Sadece adayın ismini bekliyoruz. Proje çalışmaları ile, ekip çalışması ile olacak. Herkesin herkesten haberi olacak. Başkanın her şeyden haberi olacak."

"KİMSE KİMSEYİ KÖTÜLEMESİN, SOKAKTA KONUŞMASINLAR"

Aday açıklamasının gecikmesi ve parti tabanından gelen eleştirileri yanıtlayan Güney, şunları söyledi; "Değerli Zonguldak halkına şunu söylemek istiyorum: CHP İl Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak titiz bir çalışma ile bu zaman kadar olan aksaklıklar, iyilikler, güzellikler, nelerin olduğu, nelerin eksik kaldığını anlatarak bilimsel olarak, Zonguldak'a neler yapılabileceğini bunların üzerindeki çalışmaları bitirerek Genel Merkez'e sunduk. Örgütsel olarak fikirlerimiz anlattık. Bir kararsızlık yok. Çalışacak arkadaşlarla yola çıkacağız. Bizim ekibimiz çalışan arkadaşlardan oluşacak. Partiye zarar verecek, belediye zarar verecek arkadaşlarla çalışmayacağız. Bu partide belirli kademelere de görev yapmış arkadaşlarsa partisini düşünerek konuşması lazım. Bir aksaklık varsa il başkanlığına, onların dönemlerin bir aksaklık vardıysa da, biz aksaklıkları dışarıda konuşmuyorduk. O günkü mevcut başkanlarla ve başkan yardımları ile onlarla konuşuyorduk. Halkın sorunlarını onlara yansıtıyorduk. Burada kimse kimseyi kötülemeyecek. Önemi olan CHP'dir 95 yıllık çınarın koruması, bizim gibi CHP'ye gönül vermiş insanların çalışması ile olacak. Bizim için bütün arkadaşlarımızı değerlidir. Beni bu olmazsa ben çalışmam deme gibi bir lüksüm yoktur. Sonuna kadar partimin yanındayım. Partim için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım."

Editör: Pusula Gazetesi