Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar döneminde planlanan 'Zonguldak Limanı Rekreasyon Projesi' ni Zonguldak Belediye Meclisi'ne göndererek görüşlerini aldı. İmar Komisyonu, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünde hazırlanan; Zonguldak Merkez Kıyı-Sahil Düzenlemesi amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planını inceledi.

İmar Komisyonu yaptığı incelemede şu kararı aldı; "Öneri imar planı üzerinde kıyı kenar tesislerine ait ve özelikle Adliye alanı önünde bulunan otopark alanının azaltıldığı tespit edilmiştir. Öneri plan projelendirilmeden önce otopark sayısının arttırılması ve ulaşım bantlarının yeniden tespit edilmesi gerekmektedir. Planda fuar-piknik-eğlence- alanları olarak gösterilen alanlarda yüzde 3, emsal ve planda rekreasyon alanı gösterilen alanlarda yüzde 5, emsal dahilinde kalan kıyı kenar tesisleşmelere ait çok amaçlı salon, lokanta, kahvehane, çay bahçesi ve büfe kullanımları için kentimize ait mevcut tesis kullanımlarının korunarak ve emsal içine dahil edilerek projelendirilmesine karar verildi."

BACAK: "SON KARARI BAKANLIK VERECEK"

İmar Komisyonu Başkanı Sertan Bacak, mevcut kullanılan kafe ve parkların yıkılmamasını talep ettiklerini belirterek "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sahil düzenleme projesinin planını hazırladı ve Belediyeye sundu. Bize 'Naısl buldunuz' diye görüş soruldu. Projeyi inceledik ve eksikleri tespit ettik. Otopark eksiğini tespit ettik. Sahil yolunu giden araç yolunu kaldırmış, onun iyi olduğunu söyledik. Biz görüşümüzü bildirdik. Bizim gönlümüz orada yılardır kullandığımız kafelerin ve parkın korunmasıdır. Onun dışında yapacakları varsa gitsinler adliyenin önünü yapsınlar, eski Kozlu yolunu yapsınlar. Mevcutların korunmasını istedik. Kararı yine bakanlık verecek" diye konuştu.

Komisyonca belirtilen görüşler bakanlığa gönderildi. Belediyenin koruması istediği kafelerin ve parkın yıkılıp yıkılmayacağına bakanlık karar verecek.

İmar Komisyonu'nda incelenen konular ve alınan karar şöyle;

01.11.2018 tarihli Meclis birleşiminde Komisyonumuza havale edilen, İman ve Şehircilkik Müdürlüğünün 22.10.2018 tarih ve 1185 sayılı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünde hazırlanan; Zonguldak Merkez Kıyı-Sahil Düzenlemesi amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı ilave ve değişikliğine ilişkin 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesinin (e) fıkrası gereğince Kurumumuz görüşüne ait Belediye Meclis Kararı alınması teklifi hakkındaki yazısı ve ekler, komisyonumuzca incelenmiş oluğ;

Yapılan incelemeler neticesinde;

1-Meri dolgu imar planında sahil bandından geçen 12 metrelik araç yolunu kaldırılması olumlu bulunulmuştur.

2-Öneri imar planı üzerinde kıyı kenar tesislerine ait ve özelikle Adliye alanı önünde bulunan otopark alanının azaltıldığı tespit edilmiştir. Öneri plan projelendirilmeden önce otopark sayısının arttırılması ve ulaşım bantlarının yeniden tespit edilmesi gerekmektedir.

3-Planda fuar-piknik-eğlence- alanları olarak gösterilen alanlarda yüzde 3, emsal ve planda rekreasyon alanı gösterilen alanlarda yüzde 5, emsal dahilinde kalan kıyı kenar tesisleşmelere ait çok amaçlı salon, lokanta, kahvehane, çay bahçesi ve büfe kullanımları için kentimize ait mevcut tesis kullanımlarının korunarak ve emsal içine dahil edilerek projelendirilmesine;

Bunların neticesinde; Zonguldak Merkez Kıyı-Sahil Düzenlemesi amaç..... Nazım ve Uygulama imar planı ve Değişikliğine komisyonumuzca mevcudu.... Oybirliği ile karar verilmiş olup;

Komisyon raporumuzun Meclisimizce görüşülerek karara bağlanmasını arz ederiz.

NOT: Komisyon üyesi Ali Danacı oylamaya geçilmeden konunun görüşülmesi esnasında toplantıdan ayrılmıştır.

Editör: Pusula Gazetesi