Zonguldak Gökçebey Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 45 şirket çalışanı ilgilendiren 2 yıllık Toplu Sözleşme imzalandı. Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, "Gökçebey Belediyesi şirket çalışanlarına yüzde 45 zam verdi" dedi.

Toplu sözleşmeyi değerlendiren Belediye İş Sendikası Zonguldak şubesi Başkanı Osman Karataş, "Gökçebey Belediyesi iştiraki olan Gök-Bel Şirketi ile ilgili 45 işçiyi kapsayan Toplu sözleşme görüşmelerimiz Sayın belediye başkanı ve şirket yönetim ile yaptığımız bir dizi görüşme sonuçta sonucunda 2 yıllık süreyle bağıtlandı. Yüzde 44-46 civarında 2 yıllık süre içinde bir artışlar sağlandı toplu sözleşme kazanımlarının tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu sürece katkı veren Sayın belediye başkanımız Vedat Öztürk'e, Belediye yönetimine şirket yönetimine teşekkür ediyoruz. Emeğe ve emekçiye gösterdiği saygı ve özveriden dolayı da kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Toplu sözleşme kazanımlarının arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ayrıca diğer belediyelerdeki şirket çalışanları ile Toplu sözleşme görüşmeleri devam ettiğini de ifade eden Belediye İş Sendikası Başkanı Osman Karataş, sözlerine şu şekilde devam etti.

"Diğer belediyelerle ilgili de Toplu sözleşme görüşmelerimizi şirketler bazında yürütüyoruz. Sonlara doğru yaklaştık inşallah bu ay sonu itibariyle de Toplu sözleşme görüşmelerini de sonlandırıp masa başında bağlayarak tüm çalışma arkadaşlarımızı Toplu sözleşme görüşmelerinin ilk defa şirketler bazında en azından örgütlenerek ve toplu seçme hakkına kavuşarak bu süreci bundan sonraki süreçte de olmak üzere inşallah hayırlısıyla masa başında kazanımları elde etmeye çalışacağız."