Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2023 Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Biz tüm ilçelerde Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve sathi kaplama olarak yaptığımız bütün yolları da C 30 donatılı beton yol yapacağız. Bu arada nasip olursa seçimden sonra bir mutabakatla beraber ilçe belediyelerine ait yoları da muhtemelen beton yapma ihtimalimiz kuvvetle muhtemel” dedi.

‘EN ÜCRA KÖŞEDE BİLE BSK’LI YOLLAR OLACAK’

Başkan Demir, gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında ilgili çalışmalar ve projelerdeki son durum hakkında bilgi verdi. Yapılması planlanan Hasır Çelik Fabrikası Projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Demir, “Biz tüm ilçelerde Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve sathi kaplama olarak yaptığımız bütün yolları da C30 donatılı beton yol yapacağız. Bu şekilde de yaklaşık 4 bin kilometrelik yolumuz var. Sathi kaplama yaptıklarımızın her yıl hemen hemen kıştan sonra bir tamiratı oluyor, yamaya tamirata ihtiyaç oluyor, beton yoların böyle bir ihtiyacı yok. Bunların hepsini beton yapalım dedik. Pahalı maliyetli ama uzun ömürlü. Hesap yaptık. Bu arada nasip olursa seçimden sonra bir mutabakatla beraber ilçe belediyelerine ait yoları da muhtemelen beton yapma ihtimalimiz kuvvetle muhtemel. Tüm bunlarda toplam 4-5 milyar lira bize katkısı olacak bir iş bu iş. Beton santralleri müthiş bir şekilde umduğumuzun üstünde bir istifade söz konusu oldu. Kurduğumuz beton santralleri sayesinde bütün bu yolları beton yapmaya niyetlenebiliyoruz. Ayrıca bir taraftan yeni bir asfalt plenti BSK tesisi kuruyoruz. İleride ilçelerde de mobil bir üretim tesisi kuracağız. Bu beton yolların tamamının üzerini BSK ile kaplayacağız. En ücra köşede bile BSK’lı yollar olacak” diye konuştu.

‘YENİ PROJE İLE DAHA BÜYÜK OLACAK’

Fener Plajı’nın yanında Yelken Kulübü’nün olduğu yerin sağ tarafındaki bölümde bulunan amatör balıkçıların yer aldığı alanda çok güzel bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Demir, “Daha önce kullananlar ve derneğe üye olanlara müktesep haklarını verdik. İlave az miktardaki kısım için çok talep oldu sanıyorum 14-15 civarında boş yer var orada. Yeni Mert Plajını bekliyoruz orası yapıldığında inşallah tüm talepleri bir sıra dahilinde muhtemel karşılayacağız. Mert Plajı’da, plaj olmaya çok müsait değildi. Rüzgar alıyor ve ciddi bir dalga oluşuyor. Hatta biz orayı amatör tekneler için projelendirirken baktık ki teknelerin bile zaman zaman birbirlerine çarpacak kadar dalga oluşturuyor. Şu anda proje grubu burası ile ilgili çalışma yapıyor. Sağlıklı bir yapıya kavuşacak proje hazırlanıyor. Çok daha da geniş anlamda büyüterek. Ciddi bir talep var. 500’ün üzerinde tekne alacak şekilde, orayı tek bir mendirekle dalga ve rüzgâr yönünü kesmiş olacağız. Orayı büyütmüş oyacağız” dedi.

‘YEŞİL ALANLARI İHYA EDECEĞİZ’

Kentte yeşil alanların artırılmasına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Demir, “Balaç Sapağı’nda ırmağın kenarındaki alanda çok güzel bir park yapıyoruz. Çok güzel bir proje. Kafe var, spor alanları, oyun alanları var. Atakum’da eski hastanenin orda da bir park projemiz var. Emek Park’la ilgili bir proje hazırlıyoruz. Alaçam Bulvarı üzerinde ne kadar alan varsa hepsine proje hazırlıyoruz. Yeşil alanları ihya edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Monta yerleştirilen düzenekle MTS sınavında kopya çekmek isterken yakalandı Monta yerleştirilen düzenekle MTS sınavında kopya çekmek isterken yakalandı

Sokak köpekleri ilgili bir soru üzerine Başkan Demir, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uhdesinde bir konu var. Bakanlığa da bir teklifimiz var bu konuda. Bize bin 500 dönüm civarında bir yer bulun. Biz kısırlaştırıp onlara orda bakmaya talibiz. Mevcutta Türkiye’ye örnek bir hayvan bakım rehabilitasyon merkezimiz var. Büyükşehir olarak en örnek uygulanmayı yapıyoruz” diye konuştu. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha