CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, mecliste Asma'da ki kurulmak istenen sanayi sitesine tepki gösterdi. Kayınova yaptığı konuşmada
"Henüz salgın bitmemiş, olağanüstü toplanıp sehrin ortasına sanayi kurmaktan bahsediyorsunuz. Üzulmez Kültür Vadisi'ni kurmak istiyoruz, bir yaşam merkezi kurmak istiyoruz. Yanına sanayi kurulmak isteniyor Ne acelesi vardı da olağanüstü toplandık" diye tepki gösterdi.
AK Partili Meclis Üyesi Murat Uzun, CHP Grubunun eleştirilerine yönelik "Bu Zonguldak için bir fırsattır. Yer olarak başka uygun yer yoktu. Bu projenin yapılması gerekiyor, bu proje ziyan edilmemeli. Kültür Vadisinin yanına yapılacak. Zonguldak'a çok kazanımları olacak. Bölgemize ve şehrimize önemli kazanımları olacak ve bunun iyi değerlendirilmesini talep ediyorum" dedi.

Başkan Alan, "Atınç Beyin soylediklerini şaşkınlıkla dinledim. CiHPlilerin o toplantıya katılıp da burada eleştiri yapmaları anlamsız geliyor. Çok da şaşırmadım zaten, burada eleştiri yapmasına. Ben bir Zonguldaklı olarak bu projenin yapılmasını ıstiyorum. İnşallah biz bu yatırımı şehrimize getireceğiz" dedi.
Konuşmalar sonrası sanayi sitesi İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Meclise verilen yarım saat ara sonrası İmar Komisyonu, Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili kararını açıkladı. İmar Komisyonu çoğunluk sağlayamadığı için karara bağlanamadı.