Zonguldak Belediye Meclisi Üyesi Cavit Zülfikar, Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nden (CHP) istifa etti. İstifa gerekçesi olarak Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal hakkında kamuoyunda yer alan iddiaları gösteren Zülfikar, CHP ilkelerine, anlayışına ve parti tüzüğüne uymayan hareketler içerisine girildiğini belirterek, istifa dilekçesini CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk&[#]8217;a sundu. Zülfikar, &[#]8220;Belediye Başkan Yardımcısı ile ilgili kamuoyunda konuşulan bazı söylemler, açıklamalar vardı. Ben ilkelerimden ve görüşlerimden kimseye boyun eğmedim ve vazgeçmedim&[#]8221; dedi.

&[#]8220;BEN, &[#]8216;GÖREVDEN ALINMAZSA GEREĞİNİ YAPARIM&[#]8217; DEMİŞTİM&[#]8221;

CHP&[#]8217;nin ilkelerine ve tüzüğüne aykırı hareket edildiğini, Şanal hakkında gereğinin yapılmayıp görevinden alınmadığını gerekçe göstererek istifa eden Zülfikar, &[#]8220;Belediye Başkan Yardımcısı ile ilgili 2,5 aya yakın zamandır kamuoyunda konuşulan bazı söylemler, açıklamalar vardı. Ben Ocak ayı içerisinde konuyla ilgili olarak, &[#]8216;Mart ayının sonuna kadar beklerim, gereği yapılmaz ise ve görevden alınmaz ise gereğini yaparım&[#]8217; demiştim. Ama ne yazık ki, Mart ayı sonu geldi ve konuyla ilgili bir işlem yapılmadı ve bu beyefendi görevine devam ediyor. Ben ilkelerimden ve görüşlerimden kimseye boyun eğmedim ve vazgeçmedim. Bu göreve gelirken dostlarıma, arkadaşlarıma ve beni sevenlere &[#]8216;dik bakarım&[#]8217; demiştim, &[#]8216;gözlerimi onlardan kaçıracak şeylere göz yummam&[#]8217; demiştim. Gelinen CHP&[#]8217;nin ilkelerine, anlayışına ve parti tüzüğüne uymayan hareketler içerisine girilmişti, bunu 2,5 ay önce kamuoyu ile paylaşmıştık ve bugüne kadar da görevimize devam ettik. Bugün (dün) saat 14.10 itibari ile Sayın İl Başkanımız Ertuğrul Koltuk&[#]8217;a istifa dilekçemi sundum. Kabul edip etmemekte serbesttir. Dilekçem kabul edilmediği takdirde gereğini yine yapacağım ve bu sefer de CHP Genel Merkezi&[#]8217;ne noter kanalı ile istifamı sunacağım&[#]8221; açıklamasında bulundu.

Her zaman CHP&[#]8217;nin ilkelerini ve tüzüğünü savunduğunu vurgulayan ve bundan sonra da özgür bir şekilde savunmaya devam edeceğinin altını çizen Zülfikar şöyle konuştu:

&[#]8220;BAĞIMSIZ BİR MECLİS ÜYESİ OLARAK GÖREV YAPACAĞIM&[#]8221;

&[#]8220;Beni seven ve sayan dostlarımın içerisinde istifa etmeme kızan insanlar illaki vardır. Ben onların gözlerinin içine dik bakabilmek için istifa ettim. Beni sayan ve seven dostlarım, arkadaşlarım Meclis üyesi olmam sebebi ile CHP&[#]8217;ye oy vermişlerdi. Şimdi 7 Haziran tarihinde bir seçim var. Ben, beni seven ve sayan dostlarımdan bu seçimlerde de CHP&[#]8217;ye oy vermesini istiyorum. Ben görevimden istifa ettim, ancak yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday olan arkadaşlarımız mahalle gezilerinde ve seçim çalışmalarında beni de davet ederler ise, kendilerine destek olacağımın bilinmesini isterim. CHP&[#]8217;den istifa ediyorum, ancak Meclis üyeliği görevimden istifa etmiyorum. Yarından (bugün) itibaren mecliste bağımsız bir meclis üyesi olarak görev yapacağım. Benim fikrim ve zikrim her zaman CHP&[#]8217;nin yanında olmuştur. Bundan sonraki süreçte de partiye gönül veren, ancak üye olmayan arkadaşlarımız gibi ben de hizmet edeceğim.&[#]8221;

CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Zülfikar&[#]8217;ın istifa dilekçesini 14:30 civarı teslim ettiğini fakat il yönetimi olarak istifasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Koltuk, &[#]8220;Aile içerisinde bu tür şeyler olur. Meclis Üyeleriyle aralarında bir anlaşmazlık olmuş. Bir anlık sinirle olan bir durum. Büyütülecek bir şey değil&[#]8221; dedi.


İşte Zülfikar´ın istifa dilekçesi:

ZONGULDAK CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL BAŞKANLIĞINA

31 Mart 2014 yerel seçimleri sonucunda partimiz mensubu olarak belediye meclis üyeliğine seçildim.

Seçildiğim tarihten itibaren yapmış olduğum meclis üyeliği görevimde partimizin ilke ve prensiplerine, etik kurallarına uygun olarak görevimi ifa ettim.

Gerek başkanlığınıza ve gerekse genel merkezimize partimizin meclis üyeleri arasından başkan yardımcılığı görevine atanan meclis üyemizin, görevini ifa ederken partimizin ilke ve prensiplerine, etik kurallarına vede ayrıca toplumun genel ahlak kurallarına aykırı olarak görev yaptığı tarafımdan bildirilmiş ve hakkında gereğinin yapılması istenilmiştir.

Ancak bu güne kadar başkan yardımcısı hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Bu durum partimizi ve de şahsımı derinden yaralamaktadır.

Partimizin ilke ve prensiplerine, etik kurallarına aykırı bu durum nedeniyle, gördüğüm lüzum üzerine 01 Nisan 2015 tarihinden itibaren belediye meclis üyeliği görevime bağımsız olarak devam edeceğimi bilgilerinize arz ederim.

SAYGILARIMLA

Cavit ZÜLFİKAR

Editör: Pusula Gazetesi