Ereğli Belediyesi'nin temizlik işçilerin maaşlarının yüzde 40'ını keseceğini iddia eden CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocaklı, "Kdz. Ereğli Belediyesi, Çöp ve Çevre Temizlik konusunda Temmuz ayı içerisinde ödül alan işçilerini ödüllendirmek yerine; Temizlik işçisinin maaşına göz dikmiş durumdadır. Temizlik İşleri işçilerinin 45-50 kişilik kısmının maaşlarında %30 ve %40'luk indirime gitme kararı almaktadır. Uyarıyoruz. İşçinin maaşından, ekmeğinden elinizi çekin" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocaklı, Ereğli Belediyesi'nin temizlik işçilerin maaşlarının yüzde 40'ını keseceğini iddia ederek basın açıklaması yaptı. Belediyenin işçinin ekmek parasına göz diktiğini belirten Ocaklı, "İşçisine en yüksek zam yaptığı ile övünen Kdz. Ereğli Belediyesi, Çöp ve Çevre Temizlik konusunda Temmuz ayı içerisinde ödül alan işçilerini ödüllendirmek yerine; Temizlik işçisinin maaşına göz dikmiş durumdadır. Biz bunun böyle olacağını biliyorduk. Ereğli Belediyesi, Temizlik İşleri işçilerinin 45-50 kişilik kısmının maaşlarında %30 ve %40'luk indirime gitme kararı almaktadır. Ve ne yazık ki; Alınan bu karar yeni yılla birlikte uygulamaya geçirilecektir. İşçinin itiraz şansı yok. İtiraz edenleri, yeni yılda sözleşme uzatmamakla, işten çıkış vermekle, ekmekle tehdit ediyorlar. İşçilerin maaşları üzerinden hesap kitap yapanlar hangi gerekçeye, hangi akıla göre hareket etmektedirler? Yaptıkları yanlış ekonomik politikaların bedelini İşçilerin maaşları üzerinden mi düzeltecekler? Yoksa her sene sözleşmelerini sonlandırıp tekrar başlatarak hak ettikleri tazminatı yok sayarak mı ekonomi yapacaklar? Bu kararın arkasında olan zihniyet bilmiyor mu ki; verilmiş haklar geri alınamaz! Yoksa, göreve geldikleri günden bugüne kadar iş sözü verdiklerine yer mi açıyorlar? Yoksa, kaybettikleri tazminatların bedellerini işçilerin maaşlarından yaptıkları kesintilerle mi ödeyecekler? Yoksa, bazı taşeron işçilerinin işe gelmeden aldıkları maaşlar var da onun eksiğini mi tamamlayacaklar? Yoksa, belediye içerisinde Müdürlerden daha yüksek maaş alan özel taşeron işçilerine özel bir zamda mı kullanılacak?" diye sordu.

"KARŞISINDA İŞÇİLERİMİZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

İşçilerin fesih tehdidi ile yıldırılmaya çalışıldığını belirten Ocaklı, "Kamuoyu bilmelidir ki, İşçinin cebindeki 3 kuruşu hesap edenler Kdz. Ereğli Belediyesinin ekonomisinin iyiye gitmediğini ispat edercesine hareket ediyorlar. Belediyemiz ekonomik olarak tehlikeli bir düzlemdedir. Uyarıyoruz. İşçinin maaşından, ekmeğinden elinizi çekin. Bu zihniyet sahipleri bilmelidir ki; Fesih tehdidi ile işçileri yıldırmaya çalışanlar, işçilerin evlerine götürecekleri ekmeğe keyfi müdahaleler yapan bu zihniyet karşısında işçilerimiz sahipsiz değildir. Bu kararı alanlar bilmelidirler ki; Biz işçilerimizin haklarını size yedirmeyeceğiz. İşçilerimizin hak mücadelesinde de sonuna kadar yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi