Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, halk otobusleri ile ilgili yaşanan sıkıntı ve çözümü ile ilgili Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a önerilerde bulundu.
Başkan Erol, halk otobuslerinin vatandaşı bedava taşıması gerektiğini belirterek "Belediye Halk otobüsünden kar amaç gütmemeli, belediye vatandaşı bedava taşımalı. Sembolik olarak 1 TL alsın" dedi.

Başkan Erol, konuşmasında şunları söyledi;
"Halk otobüsleri sorunu Zonguldakın on gündür gündemini meşgul ediyor. Saadet Partisi Zonguldak il Başkanlığı olarak bu konuda neden açıklama yapmadığımızı ve sessiz kaldığımızı eleştiren gazeteciler oldu. Bu konu teknik bir konu olduğu için bu konuyu detaylı bir şekilde araştırmamız gerekiyordu. Biz hem işletme sahibini hem de belediye başkanını dinledik. Biz bu konuda iki tarafın yapmış olduğu tartışmaya girmektense iki tarafında haklı ve haksız olduğu konular var, onlara baktık.

Salgın dünyayı ve Türkiye'nin dört bir yanını etkiledi. Halk otobüsleri bu sözleşmeyi Kasım 2019'da yenilemişti. Salgın çıkınca ekonomik kriz daha da ortaya çıktı. İşletmeyi ekenomik olarak zayıflattı. Ekonomiyi kaldıramayacak noktaya geldi. Belediye başkanımız işletmeye 18 bin litre mazot yardımında bulundu ve ücretlerde artırma gibi yardımlarda bulundu. Belediye başkanı da bir şeyler yapmaya çalıştı.

Biz Saadet Partisi olarak olaya şu şekilde bakıyoruz; halkın mağduriyeti bir an önce giderilmeli. Çünkü 19 mahallede kamu personeli, emekli, şehit ve gazi yakınları ile çalışanlar ulaşım hizmeti sıkıntısı çekiyorlar.

Saadet Partisi'nin belediye yönetim anlayışı şöyledir: Halk otobüsü işletmesi kar amacı belediye tarafından güdülmemeli. Bu konuyla ilgili vatandaştan sembolik olarak 1 tl almalı. Kamu personeli, 65 yaş üstü ve diğer bütün vatandaşları bedava taşımalı.
Mümkünse ekonomik gücü varsa belediye halk otobüsü işini bedava yapmalı.
Bunu nasıl yapabilir? Belediyemizin geçmişten kalan 460 milyonu aşkın borcu var. Belediyenin bütçesi şu an buna elverişli değil ama belediye Başkanlığı yönetimi 13 milyon metreküp su su şebekesi pompalıyor. Bunun sadece 3 milyon metreküpünü faturalandıra biliyor. Geri kalan 10 milyon metreküp su kayıp ve faturalandırlamıyor.

Öncelikle kayıp ve kaçak suyu bulmamız lazım. Belediyenin bütçesini güçlendirmemiz lazım. Belediyenin bütçesini güçlendirirsek, israflarını engellersek ve geriye gelir getirecek kaynakları bulursak örnek veriyorum tabela vergileri olabilir.
Esnafımızın tabela vergileri alınmıyorsa ve onlarla ilgili detaylı bir çalışma yapılmıyorsa belediye başkanına önerim taban vergilerinin tahsil edilmesidir.

Başkanın bu konuda bir çalışma yapmasını öneriyorum. kayıp ve kaçak suyu bulmamız lazım ve tabela vergilerinin alınması lazım. Bu konuyla ilgili bir çok kalem daha söylenebilir. Gelirler artırılacak giderler azaltılacak. Bu noktada ulaşım hizmetini bedava yapmamız lazım.
Ortada büyük bir sorun var belediye başkanımız 2020 dörte kadar görevde başkanımızın nihayetinde bu sorunun hızlıca çözülmesini talep ediyoruz."