Çaycuma Belediyesi 11.573 metrekare yeşil alanı imara açtı! Halk imza toplayarak kararın iptali için belediyeye dilekçe verdi.

Çaycuma Belediyesi aldığı kararla, Çaycuma Yenimahalle-Gediz Yolu Caddesi üzerinde bulunan, 198 Ada, 233 ve 234 Parsel numaralı 11.573 ve 6024 metrekare yeşil alanı imara açtı! Bu karar özellikle Belediye Evlerinde oturan mahallelilerce tepkiyle karşılandı.

Belediye Evleri B-1, B-2 ve B-3 Yöneticisi Şaban Altan; "Çoluk çocuğumuzun, yaşlılarımızın, hastalarımızın dinlendiği ve içinde iki yüze yakın yetişmiş ağaç bulunan park alanımızın imara açılmasının şaşkınlığını yaşıyoruz. Zaten bir dolgu alanı olan bu yerde bu karar uygulanırsa yirmi otuz yaşlarında iki yüze yakın ağaç katledilecek ve yaşam alanımız yok edilecek. Bu karar kabul edilemez. Belediye Evlerinde yaşayan yurttaşlar olarak imza toplayıp Çaycuma Belediyesine itiraz dilekçesi verdik. Dilekçemiz dikkate alınmazsa yargı yoluna başvuracağız. Hem Belediye Başkanını hem de Belediye Meclisini bu kararı yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz" dedi.

Belediye Evleri sakinlerinin Çaycuma Belediyesine verdiği dilekçe şöyle; "Çaycuma Belediyesinin aldığı kararla, ilçemiz Yenimahalle-Gediz Yolu Caddesi üzerinde bulunan, 198 Ada, 233 ve 234 Parsel numaralı 11.573 ve 6024 metrekare iki yeşil alan imara açılmıştır.

İmara açılan bu alanlar, Filyos Irmağı taşkın önleme seti üzerinde bulunan bir dolgu alanıdır.

Alan üzerinde otuz, otuz beş yaşlarında kırkın üzerinde çınar ağacı, yirmi tane çam ağacı, ceviz fidanları ve çeşitli türde ağaçlar bulunmaktadır. Burası aynı zamanda göçmen kuşların gece konaklayıp gündüz yollarına devam ettikleri bir dinlenme alanıdır.

Ayrıca bu alan, Belediye Evleri olarak bilinen yerleşim yerinin dinlenme, gezi ve spor yapma, çocukların oyun oynama sosyal alanı işlevini de görmektedir.

Bizler, Belediye Evlerinde ikamet eden yurttaşlar olarak bu alanların imara açılmasının, giderilmesi olanaksız hasarlar doğuracağını, sosyal yaşamımızı daraltacağını, dolgu alanı olması nedeniyle yapılaşmaya uygun olmadığını, kedi, köpek, göçmen kuşlar ve diğer kuşların yaşam alanını yok edeceğini düşünüyoruz. Bu alanda yapılması olası inşaatlara alan açmak için üstte dökümünü verdiğimiz onlarca ağacın kesilecek olması, yaşanabilir şehirleşme anlayışına aykırıdır. Bu nedenlerle, bu alanların, imar izninin kaldırılmasını, yeşil alan olarak kalmasını talep ediyoruz. Talebimizin yerine getirilmesi için gerekli işlemin yapılmasını arz ederiz."