Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meclis toplantısı öncesinde Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile Ak Parti Grup sözcüsü İhsan Yazıcıoğlu arasında geçtiği ileri sürülen pazarlık iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Ereğli Belediyesi'nin AK Partili Meclis Üyesi İhsan Yazıcıoğlu'nun ailesine ait bir arsa ile ilgili dün gece Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın makamına gidip karşılığında borçlanmaya onay vereceği yönündeki pazarlık iddiası gündeme bomba gibi düştü. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal "Olay dün akşam yaşandı" derken iddianın muhatabı İhsan Yazıcıoğlu ise Başkan Uysal'ın yanına ortağı ile gidip sadece söz konusu arsanın krokisini istediğini belirterek "Yalan, dibine kadar yalan. Bunu söyleyende ahlaksızdır, şerefsizdir" dedi

Ereğli Belediyesi meclisi bu gün Kent Meydanı, Göztepe'ye köprü, Elmatepe'ye üst geçit ve Kışla Mahallesi'ne yarı olimpik yüzme havuzu yapımı için iller bankasından kredi alınmasını görüştü. Borçlanmaya ilişkin maddelere AK Parti'den katılan üyeler 'Evet', CHP'li üyeler ise 'ret' oyu verdi. Meclis toplantısında AK Parti'den Yusuf Kalay ve İhsan Yazıcıoğlu katılmayınca salt çoğunluğun oyu alınamadığı için borçlanmaya ilişkin madde kabul görmedi.

Meclis toplantısı sonrası AK Partili Belediye Meclis Üyesi İhsan Yazıcıoğlu'nun dün gece Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile Belen Mahallesi'nde ki şehirlerarası otobüs terminalinin yanında bulunan ailesine ait arsa için pazarlık yaptığı, kabul görmeyince de meclis toplantısına bilinçli olarak katılmadığı iddiası ortaya atıldı.

Başkan Uysal konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Evet, dün akşam oldu bu olay, arkadaşlar anlatmıştır zaten" diye konuştu.

İDDİALARA SERT YANIT VERDİ... BUNU SÖYLEYENDE AHLAKSIZDIR ŞEREFSİZDİR...

İddialara sert yanıt veren AK Partili Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi İhsan Yazıcıoğlu, belediye başkanı ile görüşmeye gittiğini doğruladı. Başkan Uysal'ın yanına ortağı ile gittiğini ve sadece söz konusu arsanın krokisini talep ettiğini anlatan Yazıcıoğlu, bunu dışında ortaya atılan pazarlık iddiasının ise yalan olduğunu ifade etti. Yazıcıoğlu muhabirimize yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; "Yalan, dibine kadar yalan. Bunu söyleyende ahlaksızdır, şerefsizdir. Bizim bu malum arsa ile ilgili belediyeden hiç bir isteğimizin olmadığını ilettik. Ne takas ne de satış konusunda belediyeden hiç bir talebimizin olmadığını ilettik. Yalnız ben vatandaş olarak bırak meclis üyeliğini bir vatandaş olarak hukuki ve kanuni haklarımı kullanmak istediğimi söyledim. İki ay önce verdiğimiz Kütle belgesini (KROKİYİ) istediğimi söyledim. Kütle belgesini masanın üzerinde istiyorum hemen dedim. Bir vatandaş olarak istiyorum, meclis üyesi olarak istiyorum demedim. Bu kütle belgesi benim bugüne kadar bu arsa üzerinden hem siyasi hem de ticari linç hadisemin bir belgesi olacaktı. Bunu vermemekte de direniyorlar. Ben bugüne kadar hem ortağımı hem de biraderlerimi engelledim. Ağabeylerime kurumun bizim kurum olduğunu, belediye başkanının bizim belediye başkanımız olduğunu söyledim. Belki aklı başına gelir diye diye 1,5 sene geçti. 2 ay evvel bir dilekçe ile biz bu belgeyi istedik. Maalesef 1,5 ay içerisinde vermeleri gereken belgeyi vermediler. En son bende küçük ortağımı alarak gittim karşısına bu belgeyi istediğimi söyledim. Ondan yer istemedim. Bana burayı sat demedim. Bu arsayı da istiyorum demedim. Diyen de yalancıdır, müfteridir. Allah indinde de şerefsizdir. Ben bir vatandaş olarak hakkım olanı istedim. Kütleyi istedim, krokiyi istedim. Bu belge 10 dakikalık iştir. Normal bir vatandaş gidecek 10 dakikada alıyor. Benim bunun dışında bir pazarlığım yoktur. Ayıptır. Ben dün akşam oraya küçük ortağımla gittim. Hatta ortağımı da özellikle getirdim ki, orada birisinin olması gerekir. Çünkü o bunu kullanıyor yani. Orada şahit olarak birisi olması gerekiyordu. Vatandaş olarak belge istedim. Belediye bunu verecek bende kanuni hakkımı kullanacağım. Eğer bunu böyle diyorsa da sıkıntı büyük olur" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi