Yeşilmahalle Asfalt Tesisleri Sokak'ta ikamet eden vatandaşlar Enerji SA'nın yaptığı çalışma sonrası hasardan kaynaklanan tozdan isyan ediyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın yol için kendilerine söz verdiğini belirten vatandaşlar "Karaelmas'tan başlayacağını söyledi, fakat mümkünse biz de bu yazı tozsuz ve dumansız geçirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Hizmetsizlik yüzünden vatandaşın belediye başkanını değiştirdiğini belirten mahalle sakinleri "Biz bu belediyeyi değiştirdik ama 3 aydır ondan da haber yok" dediler.

"KARAELMAS'TAN BAŞLAYACAĞINI SÖYLEDİ, MÜMKÜNSE BU YAZI TOZSUZ GEÇİRMEK İSTİYORUZ"

Asfalt Tesisleri Sokağı sakini Erol Çakar, tozdan şikayetçi olduklarını belirterek şöyle konuştu;

"Bizim yolumuz parka yapıldı, yaklaşık bir yıldır toz içindeyiz. Burada zaten CHP Belediyesi döneminde yapıldı. Enerji SA kanal kazdı, kanal kazıldıktan sonra bu yol bu şekilde kaldı. Ne arabalarımızda amortisör kaldı. Evlere tozdan girilmiyor. Şimdi ki Belediye Başkanımızdan ricamız bu yolumuzun bir an önce yapılması. Belediye başkanımız yeni oturdu yerine bize daha önce söz verdi. Karaelmas'tan başlayacağını söyledi, fakat mümkünse biz de bu yazı tozsuz ve dumansız geçirmeyi düşünüyoruz. Başkanımızdan rica ediyoruz: halkımızın hastası var, rahatsız olan var, astım hastası olan var, çok toz oluyor buralar. Biz bu yolu 30 yıldır çekiyoruz, buraya gelen belediyeler buraya hiç hizmet yapmadı. 'Yaptım' diyen varsa gelip bize söylesin, biz bu belediyeyi değiştirdik ama 3 aydır ondan da haber yok. Bizi bu tozdan kurtarsın yeter başka bir şey istemiyoruz biz ondan."

"BELEDİYEYE Mİ ÇALIŞIYORUZ, HER AY 150 TL. SU PARASI ÖDÜYORUZ"

Asfalt Tesisleri Sokağı bir başka sakini Emine Cengiz ise "Fen İşleri Müdürlüğü'ne gittim, Beyaz Masa'ya gittim şikayetimi bildirdim kendileri geldiler tespitte bulundular. Fakat çözüm ulaştırmadılar. Kapımı camımı açamıyorum. Balkonum falan berbat durumda, markete gitmekte zorluk çekiyorum. 1 yıl önce bu yüzden ayağım kırıldı ve alçıya alındı. Mahalleli olarak kötü durumdayız, hiç nefes alamıyoruz. Her ay 150 TL. su parası ödüyoruz. Bunu da hiç ödemek istemiyorum, bir emekli maaşı ile geçiniyorum. Çok şikayetçiyiz ve bunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi