Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ormanlı Beldesi'nden AK Parti Belediye Başkanı seçilen Bayram Başol, Pazar akşamı seçimi kazanmasının ardından yaptığı konuşmayla gündeme bomba gibi oturdu. MHP'den istifa eden ve AK Parti'ye geçen Bayram Başol, seçimi kazanmasının ardından, MHP Belediye Başkan Adayı Tacettin Aldırmaz'a ve rakiplerine ağır sözler söyledi. Belediye Başkanı Bayram Başol, "Ben bugüne kadar yapmış olduğum hizmette, bir tane oy verdi vermedi Allah şahit ayrımcılık yapmadım. Ama yapmak gerekiyormuş. Biz o çakalları ininde dahi rahat bırakmayacağız. Sizden aldığım o destekle o çakallara inlerini zindan etmezsem bu belediye başkanlığını siz bana zindan edin. Öyle yok... G.t kıvırmayla baş kıvırmayla bu milletin vebalini kimse omuzuna alıp da dayanamaz. Önce kendine güveneceksin" dedi. Bayram Başol'un Belediye Başkanı seçilmesinin ardından yaptığı skandal konuşma kamuoyunda büyük tepki çekti.

Ormanlı belediye başkanı Bayram Başol, seçim sonrası yaptığı ve Sosyal medyadan canlı yayınlanan konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı Tacettin Aldırmaz, meclis üyesi adaylarına ve seçmenlerine 'Çakallar' sözü ile adlandırırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ mücadelesinde kullandığı 'İnlerine gireceğiz' sözünü de Milliyetçi Hareket Partililer için kullandı. Başol o konuşmasında "Dünkü gibi yarından itibaren göreve başlayacağız Allah'ın izni ile. Ama şunu söyleyeyim. O Çakallara, Ormanlı belediyesini geçmişteki günlere getirenlere fırsat vermediniz. Onun için sizlere çok şükranlarımı sunuyorum. Çok konuştular. Ekmek verdiklerimiz çok konuştu. Ama bundan sonra şunu bilin. 2014 yılında belediye başkanı olduğumda şunu söyledim. Ben Ormanlı belediye başkanıyım. Oy verenin de vermeyenin de belediye başkanıyım dedim. Ama ben bundan sonra Ormanlının belediye başkanıyım. Ama dostlarımı artık ayıracağım. Kimseye yem ettiremeyeceğim onları. Ben bugüne kadar yapmış olduğum hizmette, bir tane oy verdi vermedi Allah şahit ayrımcılık yapmadım. Ama yapmak gerekiyormuş. Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor? 'İnlerine gireceğiz' dedi, sinlerine. Girdik mi diyor. Girdik. İşte şimdi bizde Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı talimat doğrultusunda ben onu görev addedeceğim. Biz o çakalları ininde dahi rahat bırakmayacağız. Ormanlının üzerinde oyun oynayanlara fırsat vermeyeceğiz. 5 yıldır göz yumdum. Görevim döneminde ama asla bundan sonra göz yummayacağım. Ben özellikle kardeşlerime, abilerime, teşkilatıma teşekkür ediyorum: Değil mi ki siz beni o çakallara boğdurmadınız. Siz de bu beden de can olduğu müddetçe kimse boğamayacak"

O ÇAKALLARA İNLERİNİ ZİNDAN ETMEZSEN BANA BAŞKANLIĞI SİZ ZİNDAN EDİN

Konuşmasının son bölümünde eleştirilerini daha ada ileriye götüren Bayram Başol 'Sizden aldığım o destekle o çakallara inlerini zindan etmezsen bu belediye başkanlığını siz bana zindan edin' dediği konuşmasında "Beni tanırlar, 30 yıldır bu görevdeyim. 89 yılında muhtar oldum. 90 da sendika başkanı oldum. Bugünde sizlerin desteği ile belediye başkanıyım. Tam 30 sene. Kendime ve halkıma güveniyorum. Sizden aldığım o destekle o çakallara inlerini zindan etmezsem bu belediye başkanlığını siz bana zindan edin. Öyle yok... G.t kıvırmayla baş kıvırmayla bu milletin vebalini kimse omuzuna alıp da dayanamaz. Önce kendine güveneceksin. O zatı muhterem ile beş senedir ben beraber çalışıyorum. Belediye meclis üyesi arkadaşım yanımda. Hepsini biliyor. Ama biz konuşmadık. Konuşmayacağız. Önce Ormanlının hizmetlerinin önüne set gerenlere fırsat vermediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Benim araçlarıma onay vermeyenler bugün belediye başkanı olmaya kalkıyorlar " dedi.

Editör: Pusula Gazetesi