Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, belediyedeki bir çok personelini temizlik işlerine göndermesiyle ilgili Ak Parti açıklamasının ardından sosyal medya hesabından "1.55 cm'lik adam, 1.80 cm'lik laf etmiş" şeklinde paylaşım yaptı.
Çetin Bozkurt'un AK Parti Devrek İlçe Başkanı Yaşar Canbaş'ın toplantısına katılan Ak Parti Devrek Belediye Meclis Üyesi Vacit Durdubaş'a yönelik kullandığı bu söz kamuoyunda tepkilere neden oldu.
Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un, birlikte çalıştığı Belediye Meclis Üyesi'nin boyuyla dalga geçmesi ayıplandı. Bozkurt'un Vacit Durdubaş'dan özür dilemesi bekleniyor.

HABER NEYDİ?


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Devrek İlçe Başkanı Yaşar Canbaş, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un kendi mesleklerinde kalifiye olan onlarca belediye personelini kendi branşları dışında temizlik işleri gibi alanlarda görevlendirmesine sert tepki gösterdi.

Başkan Canbaş, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktığımız şu günlerde 'Devrek'imiz için neler yapabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz?' düşüncesi tarafımızca hakimken, CHP'li Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt skandal bir uygulamayı işleme koymuş olduğunu üzüntüyle öğrendik. Belediye Meclisi'nde sayısal çoğunluğun AK Parti olarak bizde olması hasebiyle Devrek'in menfaatlerine uygun ve faydalı her projeye destek verebileceğimizi belirtmiştik. Fakat Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un kendi mesleklerinde kalifiye olan onlarca belediye personelini kendi branşları dışında temizlik işleri vb. gibi alanlarda görevlendirmesi skandaldır ve bu sayının bir hayli fazla olması siyasi bir hamledir. Bu kendisine verilen yetkiyi kötüye kullanmaktan başka bir şey değildir. Yapılan bu uygulama taraflara fayda sağlamayacağı gibi taraflar açısından telafisi olmayan sonuçlar doğurabileceği de ortadadır. Bu tarz uygulamalar karşılıklı siyasi ve beşeri ilişkileri bozabileceği gibi gergin ortamın oluşmasına da zemin hazırlayacaktır. Seçimler bitmiştir. Artık herkes 'Devrek için neler yapabiliriz?' diye konuşmalıdır. Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un yaptığı siyasi hamleden acilen vazgeçmesi, görev yeri değişen personellerin asıl görev yerlerine geri iade edilmesi, hep birlikte yaşadığımız Devrek açısından ve karşılıklı ilişkilerimiz açısından faydalı olacaktır

Editör: Pusula Gazetesi