Ak Partili Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk’ün, mahkeme kararına rağmen ruhsatlandırdığı Organize Pavyonlar Bölgesi için İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdi.
Şehir içindeki kadın çalışan birahaneleri bir araya toplayan Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Kaymakamı, DSİ, Jandarma ve Emniyet'in hiçbir uyarısını dikkate almadı.
AK Partili Vedat Öztürk, Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, DSİ başta olmak üzere Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü’nün olumsuz görüş bildirmesine rağmen taşkın bölge kapsamında kalan 1. Sınıf tarım arazisi üzerine pavyonları taşımakta ısrar etmişti.
Yıkım kararı verildi, Öztürk yine bildiğini okudu
Vedat Öztürk’ün, Devletin tüm kamu ve kuruluşlarının olumsuz görüş bildirdiği Filyos ırmağı kenarına taşıdığı Pavyonlara Kaymakamlık tarafından “birinci sınıf tarım arazi” olması nedeniyle idari para cezası verildi.
Ancak tüm uyarı ve idari para cezalarına rağmen AK Partili Vedat Öztürk Pavyonları Filyos Irmağına taşımakta ısrarcı oldu. 8 Ağustos 2015 yılında Kaymakamlık tarafından “ izinsiz” ve “usule aykırı” olarak ırmak kenarında yapılan Pavyonların “yıkılarak” tekrar eski haline getirilmesi ve temizlenmesi istenmesine rağmen Vedat Öztürk, pavyonların yeni inşaatlar yapmasına göz yumarak bildiğini okumaya devam ediyor.

Vedat Öztürk kime bedel ödettirecek?
Devletin tüm kurumlarının olumsuz görüş bildirmesine karşın Pavyonları Filyos Irmağı kenarına taşıyan ve yenilerin yapılmasına seyirci kalan AK Partili Vedat Öztürk bununla da yetinmedi.
Geçtiğimiz yıl Kaymakamın resmi sitesinde yapılan “İçkili yere red kararı” açıklamasını haber yapan bir yerel gazetenin web sayfasına Gökçebey belediye Başkanı Vedat Öztürk sanal ortamda tehditvari yaptığı açıklama ile Kaymakam Bünyamin Bilgin’e gönderme yaptı.

İşte sanal ortamda Vedat Öztürk imzalı o tehdit;
“….Ben her zaman sözümün arkasındayım ve
bana bedeli ne olursa olsun bu içkili yerlerin şu andaki yerlerinden kaldırılması konusunda kararım kesindir.Şahsımca bunun bedeli neyse ben bunu ödemeye hazırım.Ama birilerinede bunun bedelini ödetirim.Kamuoyuna Saygıyla duyurulur
Vedat ÖZTÜRK
Gökçebey Belediye Başkanı”
Editör: Pusula Gazetesi