Yeşil Sol Parti İl Başkanı Ali Topaloğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde yeni göreve gelen Ömer Selim Alan ve yönetimine hizmetlerle ilgili sorular yöneltti. Otoparktan yollara, su fiyatlarından kaldırım işgallerine kadar bir çok konuda sorular yönelten Topaloğlu "3 buçuk aydır görevdesiniz, somut bir gelişme olmadı" diye eleştiride bulundu.

Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak Belediyesi 31 Mart yerel seçimlerinden sonra belediyenin somut bir çalışma yapmadığını ifade etti.

Zonguldak Belediye yönetimine çağrıda bulunan Topaloğlu, yolları, otoparkı, ucuz suyu ve bir çok konuyu sordu.

"VATANDAŞA UCUZ İÇİLEBİLİR SU NE ZAMAN SAĞLANACAK?"

Belediye yönetimine hizmetler konusunda sorular soran Topaloğlu, şunları söyledi; "Yaklaşık 3 buçuk aydır yönetimini aldığınız belediye'de henüz gözle görülür somut herhangi bir gelişme olmamıştır. Yapacağız yıkacağız ve kapatacağız söylemlerinin ötesine gitmeyen bir anlayışla sürekli gündem değiştirilerek günü kurtarma gibi bir durumla karşı karşıyayız. Aşağıda sıraladığımız sorunlara ilişkin kamuoyunu tatmin edici yanıtlar istiyoruz, Belediyemizin ne kadar borcu vardır? Gelirleri giderleri karşılamakta mıdır? Belediye bütçesinin ne kadarı personel ve genel giderlere gitmektedir? Bütçeden yatırımlara ne kadar pay ayrılmaktadır? Belediyede ne kadar kiralık araç bulunmaktadır? Bu araçların kaç tanesi makam mevki için kullanılmaktadır? Belediye otoparklardan ne kadar gelir elde etmektedir? Yollar otopark olmaktan ne zaman kurtulacaktır? Vatandaşa ucuz içilebilir su ne zaman sağlanacaktır.? Barajdan çıkan suyla tahakkuk eden arasında ne kadar kaçak vardır?"

"EL EMEĞİ İLE ÜRETTİKLERİNİ SATAN KÖYLÜ KARDEŞLERİMİZE SÜREKLİ ZABITA EKİPLERİNİZLE KARŞI KARŞIYA MI GETİRECEKSİNİZ?"

Belediye yönetiminin sorulan sorulara bir an önce çözüm bulmasını talep eden Topaloğlu, şunları söyledi; "Tahsil edilemeyen su borcu ne kadardır. Bu borç yoğunlukla kimlere aittir? Katı atık bedelleri ne zaman indirilecek? Halk otobüslerine ne zaman çeki düzen vereceksiniz? Kentin temizlik ve çevre düzenlemesi ne zaman düzelecek? Trafik sorunu ne zaman çözülecek? Zonguldak spora yapmış olduğunuz katkılar ve yapmayı düşündüğünüz katkıları başka sportif alanlarda ve kültür sanat faaliyetlerinde düşünüyor musunuz? El emeği ile ürettiklerini satan köylü kardeşlerimize bir yer tahsisi düşünüyor musunuz. Yoksa sürekli zabıta ekiplerinizle o insanları karşı karşıya mı getireceksiniz? Yolları kaldırımları işgal eden araçlara, esnafa, büyük marketlere neden dokunmuyorsunuz? Şehrin göbeğinde mezbelelik gibi duran akşam insanları geçmeye korktuğu elbise pazarını ne zaman kaldıracaksınız? Siz ya da meclis üyeleriniz oradan hiç geçmediler mi? Sorular çoğaltılabilir belediye yönetimi öncelikle bu sorunlara çözüm aramalı bu soruların yanıtlarını kamuoyu ile paylaşmalıdır."

Editör: Pusula Gazetesi