S.S. Kastamonu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini(TAŞİKO) Belediye Başkanı Tahsin Babaş ziyaret etti. Kamyoncu esnafı ile sohbet eden Babaş, şoförlerin dertlerini dinledi.
"Bizimde babadan bu işe katkımız var"
Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kendisinin de kamyonculuk mesleği ile uğraşan bir aileden geldiğini ve meslekteki sorunları bildiğini ifade etti. Babaş "Hepimiz teker üstündeyiz. Sizin mesleğiniz zor bir meslek o nedenle Allah yardımcınız olsun. Tabi bizimde babadan bu işe katkımız var. Bizde bu teker üstünde çok çalıştık. Hala daha devam ediyoruz. İnanın ekmek paramızın çoğu oradan geliyor. Onun içinde siz değerli kardeşlerimi yani iyi anlayabilen sizlerle dertlenebilen sizlerle sevinebilen kardeşinizim. Günümüzde çalışma zor. Hem teknoloji ilerliyor hem de maliyetler arttı. Şimdi ben biliyorum bu sektörde üç, beş kuruş para kazanırsın tam arabanın yenilenmesi gelir. Benimde başımdaydı kaç defa araba yeniledik. Sadece karnınızı doyurabilirseniz o da büyük bir imkan haline gelir. Eğer üst üste koyduğunuz zaman. Ama ben biliyorum ki sadece siz nakliyecilik değil çoğunuzda üretimde olan arkadaşlarımızsınız. Ben bilirim hepiniz üretirsiniz. Kiminiz siyez üretir kiminiz sarımsak üretir kiminiz illaki bir iş yaparsınız. Tek işle durmazsınız. İşyerinizi üretimi çevirirsiniz. O da büyük bir avantaj. Hem ilimiz açısından hem de ülkemiz açısından bu çok önemli. Yani üretmek lazım. İllaki taşımacılığın yanında da üretimi hiçbir zaman bırakmıyoruz. Üretimi bıraktığımız zaman biz bu işin bilincindeyiz" dedi.
"Gerçekten yaptığınız iş zor"
Kamyoncular ile sohbet eden Başkan Babaş, mesleğin zor olduğunu ifade etti. Babaş, "Üretimi elden bırakmıyoruz. Mazot maliyetleri çok arttı. Bir arabanın ömrü 5 veya 6 yıl. Onu üzerine koyduğun zaman çok ciddi maliyetler çıkar. Gerçekten yaptığınız iş zor. Taşımacılıkta şu vardır: bire üçtür. Yani bir maliyetse üç almak gerekir. Yerine göre bir buçuk alınır. O nedenle gerçekten siz değerli ulaşım ve taşımacılıkta çalışan esnaflarımızın fedakar olduklarını inanıyorum. Tabiki günümüzde diğer meslekler var. Böyle köklü böyle tam sistemli bir kuruluş yok. İlk olarak sizlerden başladık düzenlemeye Taşiko'dan. Dedik ki daha büyük yer lazım, ulaşım kolaylığı lazım, çevre yoluna yakın olması lazım. Onunla ilgili Allaha şükür yerimiz hazır. Elli bin metre kareye yakın bir yer hazırladık. Şu anda 2B'de meclis kararından da geçirdik. Önümüzdeki günlerde burayı size vereceğiz. İşi tıkır tıkır takip ediyorum" şeklinde konuştu.
"TAŞİKO, Batı Karadeniz Bölgesinin tek büyük taşıma kooperatifidir"
S.S. Kastamonu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (TAŞIKO) Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu, Kastamonu Taşıcılar Kooperatifinin Türkiye 2. sırada olduğunu belirtti. Batı Karadeniz Bölgesinin tek büyük taşıma kooperatifi olduklarını ifade eden Sarıahmetoğlu, "Taşıyıcılar kooperatifimiz Türkiye'de ikinci sıralarda olan Batı Karadeniz Bölgesinin tek büyük taşıma kooperatifidir. Burada yaklaşık olarak 510 araçlar ile hizmet veriyoruz. Günlük taşıma kapasitemiz 13 bin ton civarında şu anda 2018 yılı itibariyle birinci aydan onuncu ayın sonuna kadar 24 bin 700 kamyon nakliye yaptık. Tatiller dahil hepsi bunun içinde. Tatilleri çıkarsak günde 105 araç yüklemiş oluyoruz. Buradaki organize sanayilerdeki sanayi kuruluşlarımıza halkımıza hizmet veriyor. Buradaki malları Türkiye genelindeki tüm illere sevk yatırımı yapıyor. Gerçekten dışarıdan Türkiye genelinden kazandığımız paraları da Kastamonu'ya getirerek buranın ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. Tabi burada şu ana kadar nakliyecilik yapanların emekleri çok fazla. Üyelerimizin emekleri çok fazla. Gerek siyasilerimiz gerek sizlerin belediyemizin de bizlere büyük destek verdiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.
Ziyaret, Başkan Tahsin Babaş'ın ayrılmasından sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi