İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ı halk otobüsleri üzerinden eleştirdi. Halk otobüslerinin ihalesinin üzerinden 45 gün geçmesine rağmen seferlere başlamaması ve 15 gün daha ek süre verilmesi kamuoyunda tepki gördü.

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Başkan Alan'ın söylediği sözlerin kendisiyle çeliştiğini belirterek "Süre uzatılmasından ziyade burada Başkan'ın vermiş olduğu beyanat ile yapılan eylem(süre uzatımı) süresince olan çelişki önemlidir. Bu davranışı ile Belediye Başkan'ı makamı, dolayısıyla kendisini sorgulatır hale düşmüştür. Halk 'baskı mı gördü', bir şey mi oldu', 'Başkan neden böyle söyleyip böyle yaptı' diye konuşuyor" dedi.

Başkan Erkmen, konuyla ilgili şunları söyledi;

Belediye Başkanlığı, halk otobüsleri ile ilgili süreci iyi yönetemedi. Önceki firmanın pandemi süresince kendisine yeterince destek verilmediği yönündeki ihtilaf nedeniyle halk otobüslerinin seferleri durdurulmuştu. Yılbaşına kadar hükümetin çıkardığı genelge uyarınca çözülebilecek sorun maalesef çözümsüzlüğe gitmiş ve ihale iptal olmuştur. Bundan sonraki süreçte, sürece karışmaması gereken şahsi kaprisler girince çözüm süreci maalesef uzamıştır. Bu sürede vatandaş perişan olmuştur. Sonuçta Belediye Başkanı'nın verdiği en son kararla halk otobüslerinden ziyade kendisini tartışılır konuma düşürmüştür. Önceki firmadan bir çöp bile almayacaksınız dediği (basından geçti yalanlanmadı) iddia edildiği için ihaleyi alan firma önceki firmadan hiçbir şey almamış, süreç uzayıp iş çıkmaza girince bazı kişilerin araya girmesi sonucu bu sefer alabilirsiniz denerek izin verildiği söylendiği iddia olunmuş, bunun sonucunda firma, önceki firmadan araç kiralayarak çözümü bulmuştur. Akıldaki soru önceki firmadan kiralanacaksa neden bu kadar zaman kaybı yaşanmıştır. Olan 3-4 ay mağdur olan vatandaşa ve emekliye olmuş, otobüslerden ücretsiz istifa eden kesim bu sürede maddi anlamda sıkıntıya girmiştir.

Üstelik onların şehir merkezine gelememesi zaten zor durumda olan esnaf için de maddi kayıp yaşatmıştır. Vatandaş otobüs seferlerinin başlamasını sabırsızlıkla beklerken şahsi kaprislerin öne çıktığı bir süreç yaşandığı vatandaşlarımızca konuşulmuştur. Üstelik otobüslerin ortada olmadığı bir süreçte olmayan araçlar için evrak eksik diye verilen süre uzatımı yanında, ikinci kez Belediye Başkanı'nca basına 'bu sefer süre uzatımı son, şartlar yerine gelmezse iptal olur ama inşallah böyle bir durumla karşılaşmayız' dediği yansımıştır. Bu söz sonrasında buna rağmen tekrar süre uzatılmıştır. Süre uzatılmasından ziyade burada Başkan'ın vermiş olduğu beyanat ile yapılan eylem(süre uzatımı) süresince olan çelişki önemlidir. Bu davranışı ile Belediye Başkan'ı makamı, dolayısıyla kendisini sorgulatır hale düşmüştür. Halk baskı gördü mü, Bir şey mi oldu, Başkan neden böyle söyleyip böyle yaptı diye konuşmaktadır. Biz vatandaşımızın mağdur olmasını arzu etmiyoruz ancak yöneticilerin bir şey yapmadan önce söylediği sözlerin yapılmayacaksa neden söylendiğini, bunun bir yöneticiye ne kadar yakışıp, yakışmadığını, makama gölge düşürüp düşürmediğini kamuoyunun takdirine sunuyoruz.