Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde "Gençlerimiz genç yaşta evlenemiyor. Çoğu 30'u aşkın evleniyor ya da evde kalıyor" açıklamasında bulunması üzerine insanları evlenmeye teşvik için bekarlardan 'evde kalma vergisi' alınacağı AKP'nin konu ile ilgili yasa teklifi hazırladığı iddia edildi. Bu iddiaların ardından vergisi ve evde kalma vergisi konuları merakla araştırılmaya başlandı...

Evde kalma vergisi haberleri doğru mu? Sosyal medyada 30 yaşına gelip evlenmemiş olan vatandaşlardan evde kalma vergisi alınacağı iddia edildi. Ancak konu ile ilgili TBMM'nin sitesinde böyle bir teklif olmadığı ortaya çıktı.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 20. maddesine göre hiç kimsenin özel hayatın gizliliğine müdehale edemeyeceği belirlenmiştir.
Ayrıca yine Anayasanın 73. Maddesine göre vergilendirme sisteminin insanların gelirine ve mali gücüne göre olduğu açıktır.

Evlenme, evlendirme medeni bir haldir. İnsanların evlenme, boşanma, bekar olma veya diğer durumlarına göre vergilendirme yapılamaz.
Özel bir haber sitesi yapılan evlilik ile ilgili yasa teklifi haberinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde böyle bir hazırlık olmaması nedeniyle asparagas olduğu ortaya çıktı.