Zonguldak Çalışma ve İŞKUR Müdürü Gönül Demirsu, BEKARD'ın otobüs şoförlerine imzalattığı ibranamenin kesin olarak hükümsüz olduğunu açıkladı.

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde Özel Halk Otobüsü firması BEKART'ın taşımacılık ihalesinin bitimine bir hafta kala firma bünyesinde çalışan 30'dan fazla otobüs şoförüne yasal olmadığı halde ibraname imzalattığı iddia edilmişti.

Halk otobüsü şoförleri kendileri ile tek tek görüşüldüğünü ve zorla imza alındığını ileri sürerek, "Haklarımızı almadan imza atmak zorunda bırakılıyoruz. Burada kime ne diyeceğimizi de bilmiyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Yıllardır hizmet verdiğimiz kurumdan haklarımızı alamadan ayrılmak zorunda bırakılıyoruz. Devletimizden yardım istiyoruz" şeklinde açıklama yapmışlardı.

DEMİRSU: "İBRA KONUSU ALACAK TÜRÜNÜN VE MİKTARININ AÇIKÇA BELİRTİLMESİ VE BANKA ARACILIĞI İLE YAPILMASI ŞARTTIR"

Zonguldak Çalışma ve İŞKUR Müdürü Gönül Demirsu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ibra sözleşmelerinin ve ibranamenin kesin olarak hükümsüz olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı; "Borçlar Kanununa göre, işçinin işverenden alacağına ilişkin ibra sözleşmesinin yazılı olması, ibra tarihi itibariyle sözleşmenin sona ermesinden başlayarak en az 1 aylık sürenin geçmiş bulunması, ibra konusu alacak türünün ve miktarının açıkça belirtilmesi ve banka aracılığı ile yapılması şarttır. Bu unsurları taşımayan ibra sözleşmeleri ve ibraname kesin olarak hükümsüzdür" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi