Zonguldak'ta yaşayan 68 yaşındaki Turgut Onan, 2018 yılında Bodrum'dan fide olarak getirerek evinin önüne diktiği ve büyüttüğü 'Begonvil' isimli çiçeğin kimliği belirsiz kişi yada kişilerce sökülerek çalındığını iddia etti.

Merkeze bağlı Tepebaşı Mahallesi Topbaşı Sokak'ta ikamet eden Turgut Onan, 3 yıl önce Bodrum'dan fide olarak getirdiği ve evinin önüne diktiği 'Begonvil' isimli çiçeğinin kimliği belirsiz kişi yada kişilerce yerinden söküldüğünü iddia etti. Turgut Onan, "özenle besleyip büyüttüğüm çiçeği söküp almışlar. Kim aldı bilmiyorum ama çalanlara hakkımı helal etmiyorum' diye konuştu.

BEGONVİL ÇİÇEĞİ ÖZELLİĞİ

İki türü olan begonvil çiçeği, havayı temizleme özelliği ile bilinmektedir. Bulunduğu ortamı renklendiren bu çiçek hoş kokusuyla adından söz ettiriyor. Peki, begonvil çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?
Gelin duvağı olarak bilinen begonvil çiçeği, Akdeniz'de yetişen bitki olup, kış aylarında yapraklarını döker. Sarmaşık begonvil çiçeğinin bakımı iyi derecede yapılırsa, boyu 10 ile 15 metreye kadar uzayabilir. En çok bilineni pembe renklidir. Ayrıca turuncu, açık pembe ve sarıya çalan renklerde çeşitleri vardır.