Sokaktaki vatandaşlar Pusula'nın "Bedelli Askerlik Kanunu meclisten geçti, nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna olumsuz yanıt vererek tepki gösterdiler. Bedelli askerliğe karşı olduklarını belirten vatandaşlar "Zengin ailenin çocuğu evde yatar, bunun neresinde adalet var? Eğer param var diye askerlik yapmıyorsam kendimi suçlu ve vatana karşı borçlu hissederim" dediler.

"ZENGİN AİLENİN ÇOCUĞU EVDE YATAR, BUNUN NERESİNDE ADALET VAR?"

Muhterem Bıçaklı: "Bedelli askerliği kabul etmiyorum. Ben 18 ay askerlik yaptım. Herkes yapmalıdır bu bir vatan borcudur. Türk milleti askerliğin ne olduğunu öğrenmeli, sahip çıkmalıdır"

Vedat Tarhan: "Olaylar oldukça karışık. Bizim devletimiz bedelli askerlik çıkarmış, çoğu fakir ailenin çocuğu askerlik yapar. Zengin ailenin çocuğu evde yatar. Bunun neresinde adalet vardır? Olan fakir halka olur. Bedelli askerlik kalkması lazım. Parası olmayan gazi ve şehit olur ve olanlar ses çıkaramayan fakir aileye olur."

Hayri Topuz: "Bedelli askerlik bu milletimize normal gelmemeli. Eşitlik yok ülkemizde. Fakir aile yaparken neden zengin aile neden bedelli yapsın? Gariban cephede savaşacak, zengin ise rahat mı olacak? Eşit olunmalıdır, Türk milleti ilk önce eşitliği savunmalı."

Aziz Çiftçi: "Bedelli askerliği, hükümet çıkarttı. Zaman zaman sürekli bir şeyler çıkartıyor. 1999 yılında Bülent Ecevit döneminde deprem oldu. O zaman da aynı durum oldu. Hükümet ne zaman dar duruma düşse, bunu çıkartıyor. Bu ise zengin çocukların işine geliyor. Garibanın çocukları doğuda askerlik yapıyor, zenginin çocukları gazinolarda çalışıyor. Zenginlerin işine geliyor fakirler ise bu ülkede eziliyor."

"EĞER PARAM VAR DİYE ASKERLİK YAPMIYORSAM KENDİMİ SUÇLU VE VATANA KARŞI BORÇLU HİSSEDERİM"

Ali Rıza Çolak: "Ben bedelli askerliğe karşı değilim. İşsizlik azalır, paralı askerler olmalıdır. Şimdi her şey rahat. Cumhurbaşkanımız güvenlidir o bu işleri bilir. Gençlere bir imkandır bu durum, ben arkasındayım."

Serhat Çatma: "Bedelli askerlik olmaması gerekir. Çünkü ben bir gencim, eğer param var diye askerlik yapmıyorsam kendimi suçlu ve bu vatanımıza karşı borçlu hissederim. Her Türk evladı askere gitmelidir. Herkes eşit olmalı ve eşitliğin sağlanması gerekiyor. Tüm askere gidecek olanlara hayırlı teskereler diler, bedelli yapacak olanlara ise borçlu olduklarını söylemeliyim."

Emre Özer: "Bedelli askerlik şuan bir vatan borcu gibi değil de meslek haline gelmiş durumda. Vatan görevinden çıktığını düşünüyorum. İnsan vatan borcunu parayla yapmamalı, kendi isteğiyle herkes gönlünce askerlik yapmalıdır. Biz Türk'üz, Türkiye Cumhuriyeti gençleriyiz. Atatürk'ün de dediği gibi, "Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir."

Şevki Altuğ: "Bedelli askerlik hakkında düşüncelerim olumsuz. Çünkü biz fakir olalım, zengin olalım, ayrım yapmaksızın Türk evladıyız ve vatani görevimizi yapmak zorundayız. Fakirin evladı, vatanı en iyi şekilde korumaya çalışırken gerektiği yerde şehit oluyor. Zenginin çocukları ise dışarılarda geziyor, tozuyor. Rahatlıkları ise bizim askerlerimiz sayesinde. Türk milleti olarak herkes eşittir, eşit sayılmalıdır."

Satılmış Salman: "Ben bedelli askerliği kabul etmiyorum. Herkes askerliğini yapmalı. Kimsenin kimseden farkı yoktur. Geçmişte herkes askerliğini yaptı, şuan ki tüm gençlerin de görevidir."

Editör: Pusula Gazetesi