Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 5. Birleşimi toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.
Açılış ve yoklama ile başlayan meclis bir önceki oturuma tutanak özeti okunarak oylandı.
Gündemin 3. maddesinde; Kdz. Ereğli İlçesi Ballıca Köyü Merkez Mahallesinde, yol ve duvar ihtiyacı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 23 - 28 - 19 sayılı raporlar görüşüldü. Gündem maddesi komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
CHP'li Meclis üyesi Burhanettin Çakır, köylerdeki elektrik kesintisinin vatandaşlara sıkıntı yarattığını belirterek; "Bugün köylerde yoğun bir şekilde yaşanan elektrik kesme dikkat çekmek istiyorum. Elektrik kesintileri planlı ya da plansız yapılan kesintiler gerçekten canımızı sıkmaktadır. Kış günlerinde kalorifer yakımından donduruculara kadar, hafta sonları maç izleyen arkadaşların şehir merkezlerine giderek bu ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktadırlar. BEDAŞ A.Ş. bu planlı kesintilerini çok aksatmakta. Yani planlı kesinti nedir? Akşam Saat 17.00'de gelecek deniliyor 4=5 saat elektrik kesintileri yaşanıyor.Hafta sonları iki gün peş peşe elektrik kesintisi oluyor.Köylerimiz 4-5 saat ancak gün içerisinde elektrik yüzü görüyor.Eminim diğer il genel meclisi arkadaşlarımızda bölgelerinde aynı sorunu yaşıyor" dedi.
CHP'li üye Nebahattin Yılmaz'da elektrik kesintilerine tepki göstererek, "Elektrik kesintileri genelde Cumartesi-Pazara alıyorlar. Herkesin pazar günü elektrik ihtiyacı var. Çamaşırını yıkayacak, evinde dinlenecek Yani eğer bunun bir faydası olacaksa Başkent yetkilileri ile görüşülerek hafta sonları elektrik kesilmesin" dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi, CHP'li Meclis üyelerine hak verdiğini belirterek; "BEDAŞ'ın elektrik hatlarında yenileme ve bakım hizmeti yapıyor. Ancak yaşanan elektrik kesintilerinde halkı çekilmez noktalara getiriyor. Haketen canımızı sıkıyorlar ve tepkilerinde haklılar" dedi.
Toplantı bir sonraki birleşimin günü ve saatinin belirlenmesi ile sona erdi.